Raliul Deltei, porte-bonheur-ul Bacau Rally Team

Dupa doar trei raliuri disputate din sezonul 2013 al Campionatului National de Raliuri, Bacau Rally Team a spart gheata si s-a clasat pe locul secund in cadrul intrecerii rezervate echipelor! Raliul Deltei a fost un adevarat port-bonheur si pentru Catalin Grigoriu care, la doar a patra etapa din cariera sa de copilot, s-a impus impreuna cu Adrian Raspopa in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice.

 

Intr-o atmosfera unica in Campionatul National de Raliuri, dominata de Dunare, pelicani si eoliene, 46 de echipaje au luat startul in Raliul Deltei. Dupa sesiunea oficiala de teste, desfasurata joi dimineata, seara a fost programat startul festiv, mii de oameni aplaudand la scena deschisa echipajele si intrecerea revenita in calendar dupa o pauza de douazeci de ani. Pentru editia cu numarul 14, noii organizatori au provocat concurentii la parcurgerea a zece speciale, cate cinci in fiecare zi, care au insumat 109,8 kilometri. 

Adrian Raspopa - Catalin Grigoriu

La finalul celor doua zile de concurs, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu s-au impus in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice si la clasa 5, avand un avans consistent de aproape patruzeci de secunde. „Sunt extrem de bucuros pentru victorie dar si pentru faptul ca, impreuna cu colegii nostri, am reusit sa clasam si echipa pe podium!a declarat Adrian Raspopa la finalul intrecerii. A fost o etapa pe care as vrea sa i-o dedic lui Catalin, copilotul meu, care la a patra cursa din viata lui a reusit sa treaca cu brio peste examenul acestui raliu, deosebit de solicitant si complex din punct de vedere al navigatorului datorita succesiunii de viraje foarte rapide la viteze mari! Impreuna cu echipa de asistenta tehnica, Pro Motor Rm. Valcea condusa de Mugurel Pirscoveanu, am gasit un setup foarte bun al masinii si am inceput sa ma adaptez din ce in ce mai bine cu modul de exploatare al acesteia, complet diferit fata de ceea ce am mai pilotat eu pana acum. Sunt intr-o revenire de forma iar in ultima zi am avut acelasi feeling pe care-l aveam in Clio Super 1600, lucru care ne incurajeaza si ne face sa fim optimisti pentru restul campionatului!a mai adaugat Adi Raspopa, castigatorul clasamentului 2 Roti Motrice si al clasei 5.

  

Dan Girtofan si Adrian Berghea au avut o prima zi mai dificila, pierzand secunde pretioase chiar pe prima proba speciala. Desi au revenit in lupta pentru podium in ziua a doua, cei doi au trebuit sa se multumeasca cu locul al patrulea al clasamentului general, urcand o pozitie dupa excluderea lui Francois Delecour pentru incalcarea prevederilor regulilor de parc inchis si a regulilor de service interzis.

Dan Girtofan-Adrian Berghea

Raliul Deltei s-a dovedit a fi o etapa foarte frumoasa si bine organizata, asa cum ne asteptam cu totii inainte de start. Nu sunt prea multumit de rezultatul personal dar ma bucur ca am reusit sa ajut echipa sa urce pe podium. Am pierdut timp pretios in prima zi datorita faptului ca am ales niste pneuri ale unui producator cu care nu eram obisnuit dar si a unor mici sincope in ritmul dictarii. Fiind un raliu mai scurt, nu am avut cand sa  recuperam. Dupa schimbarile pe care le-am facut, totul a mers mai bine a doua zi, cand am si castigat o proba speciala. a declarat Dan Girtofan, care alaturi de copilotul sau Adrian Berghea, s-a clasat pe locul patru in clasamentul general.

 

Bogdan Samoila si Florin Cojocaru, echipierii Bacau Rally Team din cadrul Cupei Dacia, au avut un raliu in care au fost feriti de probleme tehnice si pe care l-au incheiat pe locul sase in clasamentul cupei monomarca.

Bogdan Samoila - Florin Cojocaru

Suntem bucurosi ca am terminat fara peripetii si pe podium in clasamentul echipelor un raliu greu, cu probe selective de mare viteza dar si frumoase in acelasi timp. Asa cum ne-am propus, am ridicat ritmul progresiv, fara sa ne asumam riscuri, obiectivul fiind readaptarea cu suprafetele de macadam si terminarea in puncte a raliului. Desi ne-am atins obiectivul de a pilota corect, viteza la prima parcurgere a probelor nu a fost pe masura asteptarilor noastre. De exemplu, la a doua trecere pe prima speciala am avut un timp mai bun cu 45 de secunde fata de rezultatul de la prima parcurgere. Sper ca de la etapele urmatoare sa incepem sa ne apropiem mai mult de cei din fata care au ritm foarte bun!a spus si Bogdan Samoila.              

 

Urmatoarea intalnire cu echipajele Bacau Rally Team va avea loc pe specialele de asfalt de la Raliul Clujului, etapa programata intre 21 si 22 iunie. Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Popasul Trebes, Comfert, Pambac, Mere de Itesti, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Simba Invest, Omniasig, Auto Plus Onesti, Sky Wellness, GoPro Romania prin xtremvideo.ro, Think Tank Photo Romania, F64 Studio, Vostok Europe prin Russian Shop si Centrul de Creatie si Productie Foton. 

 

Credit Foto: Catalin Oprea

One thought on “Raliul Deltei, porte-bonheur-ul Bacau Rally Team”

Comments are closed.