Raul Badiu este noul castigator al Cupei Dacia

Raliul Harghitei, ultimul act al editiei din acest an a Cupei Dacia, ne-a oferit un nou duel pe cinste pentru victorie si ne-a dezvaluit numele castigatorului competitiei: Raul Badiu. Rezumatul celor două zile de raliu va putea fi urmarit duminica 3 noiembrie, de la ora 12:00, pe Dolce Sport, canalul de sport al Romtelecom.

_MG_1141

Fara indoiala, in ultima etapa a Cupei Dacia, toti ochii au fost atintiti asupra protagonistilor duelului pentru castigarea editiei din acest an a competitiei. Raul Badiu pornea cu un avans de numai cinci puncte, astfel ca in eventualitatea unui succes al secondantului sau, Florinel Tincescu, Cupa urma sa-i revina acestuia. Motiv pentru care, era clar, urma sa asistam la un duel in care ambii competitori urmau sa mearga in cel mai bun ritm posibil, iar intrecerea urma sa fie cu atat mai interesanta cu cat Harghita a revenit in calendar dupa 8 ani, recunoasterile avand o greutate mai mare ca oricand.

 

Raul Badiu a inceput mai bine si chiar daca Florinel Tincescu a replicat pe PS2, reducand din handicap, avea sa incheie ziua cu un avans de 6,7 secunde. Totul avea sa se joace, asadar, pe specialele din ziua secunda. Ei bine, verdictul avea sa fie dat pe chiar prima proba, atunci cand Florinel Tincescu s-a rasturnat, fiind obligat la abandon. Pentru noi lupta pentru titlu s-a terminat cu o iesire in decor, dar asta trebuia sa facem. Trebuia sa mergem la limita pentru a castiga si asta am facut. Am invatat multe anul acesta si vom continua sa mergem la fel de tare pe probele speciale si in sezonul viitor, avea sa spuna la final pilotul Napoca Rally Academy.

F87A0105

Chiar daca era deja castigator al Cupei, Badiu nu a redus ritmul si avea sa-si treaca in cont alte patru victorii de proba speciala, castigand competitia cu un avans de aproape 3 minute (2:59,1) in fata celui de-al doilea clasat, Peter Kelemen. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Octavian Tirnovean, cel care l-a avut in dreapta la acest raliu pe Vali Porcisteanu, campionul Romaniei in urma cu trei ani. In fine, Raul Olesch s-a clasat pe pozitia a patra si si-a adjudecat victoria in competitia debutantilor Cupei.

 

Pe lista abandonurilor de marca, alaturi de Tincescu, s-a aflat si colegul sau de echipa, Vlad Cosma, care a avut parte de o multime de probleme tehnice si a fost obligat sa se retraga in ziua secunda dupa ce a cedat un amortizor.

 

Asadar, la finele sezonului, ordinea primilor trei in claamentul Cupei este Badiu, Tincescu, Ivan. Tincescu si-a adjudecat Trofeul Klar Macadam, in timp ce Raul Olesch a castigat competitia dedicata debutantilor in Cupa Dacia.

 

Cupa Dacia a ajuns in 2013 la a 7-a editie, competitia fiind sustinuta de DOLCE Sport, KLAR si Dacia Piese de Origine.