Sezon perfect pentru ESD Rally Team

ESD Rally Team incheie un sezon perfect in Campionatul National de Raliuri Dunlop, stagiune in care isi adjudeca titlul national la echipe, la piloti si cel din Cupa Dacia. Toate obiectivele au fost indeplinite, iar echipajele ESD Francois Delecour/Dominique Savignoni si David Botka/Peter Mihalik ocupa cele mai inalte doua pozitii in clasamentul individual, pe cand juniorii echipei, Raul Badiu si Razvan Hulea, isi dovedesc potentialul prin rezultate excelente, care aduc in palmaresul echipei titlul Cupei Dacia si pe cel al clasei 9.

ESD Rally Team

Francois Delecour si Dominique Savignoni au dominat categoric sezonul, fapt reliefat de cele sase victorii de etapa, la care se adauga si cea din Raliul Deltei, unde cei doi au fost sanctionati cu o mult discutata excludere, in urma demontarii unei camere imbarcate din masina de concurs, sub regim de parc inchis. “Pentru a castiga un campionat ai nevoie de o masina buna, de o echipa buna, iar echipajul trebuie sa nu faca nicio greseala” spune Francois Delecour, cel care este pentru al doilea an consecutiv Campionul National al Romaniei la raliuri. “A fost mai usor decat anul trecut, intr-adevar, insa observ un progres in raliurile din Romania, parerea mea este ca sunt in crestere. La fiecare raliu sunt tot mai multi spectatori si mi se pare ca oamenii chiar traiesc raliurile, iar probele sunt de o calitate deosebita.

 

Suntem bucurosi ca am reusit sa aducem si titlul la echipe, este un titlu la fel de important ca si cel la piloti si este o realizare importanta a echipei, pentru ca odata cu obtinerea sa o echipa isi justifica eforturile si isi demonstreaza valoarea, putand atrage noi parteneri” a mai spus fostul vicecampion mondial.

ESD Rally Team 1

Dominatia din 2013 a fost una atat de categorica, incat echipajele ESD ar fi putut chiar sa castige toate rundele din sezon. Astfel, sigurele etape care nu au fost castigate de echipa care alearga sub insemnele campaniei  “Visit Romania” au fost cele de la Tulcea, unde Delecour/Savignoni au fost exclusi dupa ce castigasera si ultima etapa, Raliul Harghitei, unde Francois Delecour a absentat, iar David Botka s-a vazut nevoit sa se retraga cu probleme tehnice, in timp ce se afla pe prima pozitie, cu doar doua probe inainte de final.

 

David Botka, pilotul maghiar care s-a alaturat echipei la jumatatea sezonului, a aratat o crestere foarte buna sub aspect sportiv in sezon, iar prima victorie nu a intarziat sa apara. Pilotul din Budapesta si-a demonstrat capabilitatile castigand intrecerea de la Iasi, unde s-a aflat pentru prima oara, in timp ce Francois Delecour a incheiat pe pozitia a treia, la comenzile unui Subaru Impreza inscris la clasa 3. Desi a obtinut o victorie clara la aceasta categorie, francezul nu s-a putut lupta pentru victorie, din cauza  unor probleme tehnice.

Botka Raliul Harghitei 2013

Raul Badiu este cel mai proaspat campion al echipei, el transand in favoarea sa disputa din cadrul Cupei Dacia, dupa o lupta foarte stransa cu adversarul sau direct, Florin Tincescu. Sibianul a obtinut la Odorheiu Secuiesc cea de-a cincea victorie din sezon in intrecerea monomarca si a urcat pe cea mai inalta treapta la final de sezon, dupa ce in urma cu un an, la debutul in raliuri, era vicecampion al Cupei.

George Grigorescu si Bogdan Barbu si-au adus si ei aportul in prima jumatate de sezon, primul reusind trei locuri doi la clasa 3, iar cel de-al doilea reusind si el un podium la clasa 5 in intrecerea de la Brasov.

 

Suportul tehnic pentru masina Subaru Impreza cu care a alergat Francois Delecour in Raliul Iasului a fost asigurata de Mach 1 Sport Management, cu sprijinul Stohl Racing. 

 

Dupa o stagiune 2013 atat de reusita, ESD Rally Team planifica deja un nou sezon, pentru ca performanta obliga la performanta. Echipa isi propune reeditarea titlurilor la echipe si la piloti reusite in sezonul 2013, mentinand standardele inalte de performanta cu care a obisnuit. 

 

ESD Rally Team este sustinuta in 2013 de: Visit Romania, Environment & Sport Development, Viarom, Apa Nova, Dalkia, Acvatot, Sis Finance, Veolia Water Solutions, Klar Professional, Sixt Rent a car, Michelin si Total. Asistenta tehnica este asigurata de Mival Mach 1 si echipa de asistenta Mach 1 Sport Management, condusa de Iulian Nita.