Florin Tincescu s-a impus la Cupa Dacia in Raliul Sibiului

Raliul Sibiului a oferit un duel de exceptie intre liderul la zi al Cupei Dacia, Raul Badiu, si Florin Tincescu, victoria revenindu-i celui din urma, care-si trece astfel in cont cea de-a doua victorie a sezonului, ambele fiind obtinute pe macadam.

 

 

Dupa ce prima etapa de macadam a anului, Delta Rally, a fost singura in care nu a invins, iesind din competitie prematur, liderul clasamentului general provizoriu al Cupei, Raul Badiu a venit la Sibiu cu gandul revansei. Dorinta sa de victorie era potentata de faptul ca la aceasta etapa pilotii erau rasplatiti cu punctaj dublu, dar si de doza suplimentara de incredere generata de participara sa la preselectiile FIA Young Drivers Excellence Academy.

 

Badiu a pornit ca din pusca, si devenea primul lider al competitiei, urmat de Vlad Cosma si Florinel Tincescu. Cosma avea insa sa abandoneze pe proba imediat urmatoare, din pricina defectarii cutiei de viteze, si, din acel moment, lupta pentru victorie a mai avut doar doi protagnisti, Raul si Florinel.

AMR_9532

Tincescu a preluat conducerea pe PS4, dupa ce Raul Badiu a mers in praful unui pilot intarziat din pricina unei pene si a pierdut 27,3 secunde, dar avea sa o pastreze numai doua probe. Raul a izbutit un adevarat tur de forta in finalul zilei, trecandu-si in cont trei “scratch”-uri consecutive, inclusive pe probele de noapte, si termina cu un avans de 6,9 secunde.

 

Ziua secunda a debutat cu o noua proba castigata de Badiu. Pe urmatoarele doua si le-a trecut insa in cont Tincescu, acesta reusind sa revina in fruntea ierarhiei pe PS10. Raul a pierdut atunci peste 5:20 ca urmare a faptului ca volanul s-a desprins inainte de intersectia de la cabana Curmatura pe proba Santa Max. Ecartul a fost prea mare pentru ca Badiu sa mai schimbe lucrurile si, chiar daca a fost nevoit sa depaseasca teama unui abandon tehnic (cutia de viteze blocata pe aceiasi PS10), Florinel Tincescu a izbutit sa-si treaca in cont victoria dupa ce, pe final, a gestionat exclent avansul avut.

 

Astfel, Tincescu si-a trecut in cont a doua victorie din acest an si succesul secund in Trofeul Klar Macadam, competitie in care este lider autoritar. Raul Badiu s-a clasat al doilea, iar Adrian Grigore si-a trecut in cont pozitia a treia, urmat de fostul campion al Cupei Viorel Ivan si Andrei Stan. Ceilalti competitori din cadrul Cupei inscrisi la aceasta etapa au abandonat. Este vorba de Nicusor Marin, Peter Kelemen, Bogdan Samoila, Bogdan Vrabie si, asa cum aminteam, Vlad Cosma.

 

Tot cu masini Dacia Logan au concurat la Sibiu si doi piloti straini: italianul Davide Catania si campionul din Taiwan, Yuan-Hu Lin. Daca peninsularul a abandonat, Lin a avut o prestatie consistenta la prima sa aparitie a carierei pe macadam, intre care si un loc secund pe prima proba de noapte.