Timis Rally 2013 – Documente oficiale

Caravana Campionatului Național de Raliuri Dunlop se mută pentru a doua etapă din sezon în Banat, unde va avea loc Timiș Rally, eveniment programat în perioada 12-13 aprilie. Aproximativ 50 de echipaje românești și străine se vor confrunta în cele două zile pe parcursul a 111.73 km împărțiți în 15 probe speciale. După un debut de sezon pe zăpadă, etapa pe asfalt de la Timiș ar putea însemna reeditarea confruntării dintre campionul en-titre Francois Delecour și campionul din 2011 Vali Porcișteanu. Primul a reușit să câștige pe ultima sută de metri la Brașov, după ce pilotul român, care avea un avans de câteva secunde, a ieșit în decor pe ultima probă specială. La Timiș, ambii piloți sunt extrem de motivați: Vali Porcișteanu pentru că a câștigat etapa în 2012 și speră la o reeditare a succesului din sezonul trecut, iar Delecour pentru că nu are în palmares o victorie la Timiș și e interesat să capete un avans și mai mare în fața contracandidatului român.

 Camila Raliul Timisului 2013

O altă noutate, pe lângă împărțirea probelor pe două zile de concurs, o reprezintă și Superspecialele, câte una la finalul fiecărei zile de concurs. Prima este programată la Lugoj, vineri, începând cu orele 20:07, iar cea de-a doua este programată pe același traseu ca și în 2012, la Podul Traian, cu începere de la orele 15:54.

 

Timiş Rally este a doua bornă dintre cele patru care preced Raliul Sibiului, etapă din calendarul ERC pe 2013, de aceea fiecare dintre aceste repere trebuie să marcheze o creştere a potenţialului fiecărui echipaj ce aspiră la o clasare cât mai bună pe malurile Cibinului. În plus, Mihai Leu, organizatorul acestei etape și al celei de la Arad a declarat că speră să includă în calendarul ERC cel puțin unul dintre aceste raliuri din vestul țării, care s-au bucurat în fiecare sezon de o creștere a numărului de participanți străini dar și a publicului care asistă pe probele speciale.

 

plan_orar

harta_generala

progcireculatie