„Fundatia” lui Talasman

Raliul Deltei 2014 a fost al treilea raliu pentru Bogdan Talasman dar primul in care a facut cunostinta cu hazardul specific disciplinei. Astfel,  dupa un inceput bun de cursa, echipajul 485 a fost nevoit sa se opreasca pe PS3 pentru a schimba o roata pe pana. Se pare ca si Andrei Cascaval si Edwin Keleti au intalnit acelasi obstacol care le-au taiat pneul stanga fata.  Pierderea de timp a fost imensa iar lupta cu ceilalti debutanti si participanti la Cupa Dacia era incheiata. Totusi, rezultatul final nu a fost prejudiciat in totalitate datorita ghinioanelor care au decimat pur si simplu concurentii din fata.

 

 „Am inceput cursa cu atentie si ne placea lupta din cadrul Cupei Dacia. Dupa ce am facut pana si am pierdut aproximativ sapte minute ne-am vazut aruncati in spate si cu putine sanse sa recuperam. Am facut o proba buna pe PS6 dar am vazut ca si daca mergeam aproape de limita mea tot nu am fi urcat in clasament. Am ales dupa aceea sa ne concentram pe dictare, pe placerea de a pilota si sa avem grija sa ajungem la final.” a declarat Bogdan la finalul raliului.

Talasdelta

 E pacat ce s-a intamplat cu multi dintre cei care nu au terminat cursa. Am stiut de la inceput cat de important este sa venim de la fiecare raliu impacati si bucurosi. Daca Bogdan va asocia raliul cu ceva placut va gasi resursele pentru a continua si a urca tot mai sus. Ne-am simtit mult mai bine la Tulcea iar eu sunt foarte multumit ca nu am facut greseli sau gafe care sa ne traga inapoi. Am facut una la Brasov si mi-a ajuns pentru o perioada” a spus Andrei Mitrasca dupa ultima proba speciala.

 

Etapa de la Tulcea le-a adus celor doi locul patru in clasamentul debutantilor si locul sapte in Cupa Dacia. Niciunul dintre aceste rezultate insa nu reflecta viteza pe probe fiind dupa caz ori peste ori sub timpii aratati pe probe de catre echipajul 485. Dupa trei etape din 2014, Bogdan Talasman ocupa locul al doilea in clasamentul debutantilor si locul al treilea la Cupa Dacia. Atat Bogdan cat si Andrei sunt constienti de conjunctura care i-a adus pe aceste pozitii insa vor da tot pentru ca pana la finalul sezonului sa poata tine ritmul cu cei cu experienta anilor de raliuri in spate. Urmatoarea etapa este programata la Cluj Napoca, unde Bogdan Talasman va cauta sa adauge alte puncte esentiale pentru o clasare cat mai buna la final de sezon.