Podium pentru BCR Leasing Rally Team după un raliu foarte disputat

Tess Rally Romtelecom, desfăşurat în perioada 21-22 martie, pe asfalt, s-a dovedit o etapă extrem de disputată, aşa cum se anticipa. Cele 11 probe speciale, cu o lungime de 137,22 km au fost extrem de solicitante, cu viteze de rulare foarte mari şi o competiţie strânsă la toate clasele.  Deşi echipajele principale s-au confruntat cu probleme care i-au împiedicat să obţină rezultatele dorite,  BCR Leasing Rally Team a reuşit să ocupe în final cea de a treia treaptă a podiumului la echipe. Acestui podium i se adaugă locul 6 în clasamentul general ocupat de Edwin Keleti şi Botond Csomortani, locul I obţinut de Sorin Badea şi Florin Dorca la clasa 11, precum şi podiumul reuşit de Adrian Teslovan şi Cseh Vajk Imre în Cupa Dacia Logan. „A fost un debut de campionat sub potenţialul echipei, cu rezultatele sub ce ne doream, dar timpii de pe probe şi desfăşurarea cursei ne dau mari motive de speranţă în evoluţiile viitoare ale echipei.Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

 

Debutanţi la clasa 2 cu un nou model Fiesta R5, Edwin Keleti şi Botond Csomortani au avut o etapă de acomodare cu noua maşină, însoţită din păcate şi de o pană pe PS9: „Raliul Tess 2014 ne-a confirmat faptul că ritmul acestui sezon este foarte ridicat, iar lupta pentru primele pozitii la general va fi aprigă!

 

 Edwin Keleti si Botond Csomortani_Brasov

Pentru noi a fost prima cursă la bordul Ford-ului Fiesta R5 şi, cu toate că am reuşit câţiva timpi îmbucurători, mai avem nevoie de timp şi kilometri pentru a reuşi să exploatăm posibilităţile maşinii care este foarte diferită de Lancer-ul Evo X din ultimii trei ani. Aceasta excelează printr-o ţinută de drum incredibilă şi prin frâne fabuloase care încă mă surprind, frânând prea repede la fiecare viraj. Din păcate, pana de pe proba Cheia ne-a făcut să pierdem peste 2 minute şi astfel ne-am îndepărtat de lupta pentru podium. Mulţumim colegilor, partenerilor şi echipei tehnice Colina Motorsport pentru susţinere şi profesionalism. Un partener de nădejde l-au reprezentat şi anvelopele Pirelli, care ne-au asigurat aderenţa necesară pe asfaltul din jurul Braşovului” – Edwin Keleti.

 

Gergo Szabo şi Karoly Borbely au fost aproape de atingerea obiectivului pentru această etapă – podiumul în clasamentul general, dar speranţele lor s-au năruit când au fost nevoiţi să abandoneze pe parcursul specialei Cheia, aceeaşi probă care a ridicat probleme mai multor participanţi la etapa de la Braşov: A fost un raliu foarte foarte disputat, cu o luptă cum rar am văzut în CNRD! Am reuşit un ritm foarte bun, fiind în permanenţă la 3-4 sec. de podium. În ciuda ghinionului legat de problema tehnică pe care am avut-o, privim cu mare încredere spre etapele următoare. Mulţumim echipei tehnice pentru suportul acordat şi colegilor de echipă pentru colaborarea exemplară şi atmosfera de echipă din weekendul trecut!” – a declarat Gergo Szabo.

 

Sorin Badea & Florin Dorca au intrat şi ei în atmosfera plăcută de la Braşov: Raliul Brasovului Tess Rally Romtelecom a fost pentru echipajul Nr 21:Sorin Badea / Florin Dorca  succes 100%: câştigarea celei mai înalte trepte a podiumului la Clasa 11 (Gr.H) şi locul 11 în clasamentul general reprezentând îndeplinirea obiectivului individual şi totodată un aport important de puncte pentru echipa BCR Leasing Rally Team. Evoluţia noastră a fost progresivă, timidă la începutul raliului când am înregistrat timpi relativ modeşti pe primele două probe speciale prin comparaţie cu top-ul clasamentului general, însă acomodarea permanentă cu “exigenţele” maşinii de concurs, micile ajustări tehnice în parcul de service şi în stilul de dictare, precum şi o abordare ceva mai curajoasă a probelor ne-a permis ca după primele patru probe speciale să începem să performăm mai bine cu câţiva timpi relevanţi în top 10 – ceea ce evident ne face mare plăcere şi totodată creează premise favorabile pentru evoluţiile noastre viitoare în CNRD 2014. Desigur, nu am uitat să oferim puţin “show” pe câteva ace de păr, pe care le-am oferit cu dedicaţie publicului spectator braşovean prezent cu generozitate pe marginea Probelor Speciale inundate de soare şi de o atmosferă primăvăratică.

 Gergo Szabo si Karoly Borbely_Brasov_

Ţin în mod special să felicit câştigătorii acestui raliu Francois Delcour/ Dominic Savignioni care au gestionat impecabil cursa şi totodata să remarc doi piloţi tineri care m-au impresionat prin evoluţiile lor şi rezultatele pe probele speciale de la Brasov: Sebastian Barbu şi Simone Tempestini, care după parerea mea au demonstrat deja că au dobândit ADN de Campioni şi le doresc succese cât mai importante care să le confirme valoarea, atât în automobilismul românesc cât şi în competiţiile internationale la care vor lua startul anul acesta şi în viitor – a declarat Sorin Badea după evoluţia excelentă de la Braşov.

 

Adrian Teslovan & Cseh Vajk Imre au avut o evoluţie constantă la Braşov, care le-a fost răsplătită în final cu primul podium în Cupa Dacia din acest an:  Sâmbată s-a terminat Raliul Brasovului, suntem foarte bucuroşi  că am terminat cu bine această etapă, cu atât mai mult cu cât am reuşit şi o clasare pe podium la “Cupa Dacia”  – loc III, contribuind astfel şi cu puncte pentru echipă. Începem să ne acomodăm cu maşina,  aşteptăm cu nerăbdare următoare etapă, pentru noi fiecare kilometru parcurs cu automobilul de curse înseamna o bucurie imensă..– Adrian Teslovan.