Start in Raliul Iasiului 2014

Raliul Iasului Cotnari este cel mai important eveniment al sfarsitului de saptamana in Iasi. Timp de doua zile, incepand de vineri si pana sambata seara, cei mai buni piloti din Romania si cateva nume de legenda ale pilotajului mondial, ca Francois Delecour, Marco Tempestini sau Tapio Laukkanen, se vor infrunta pe macadamul de la Iasi pentru marele trofeu de la Raliul Iasului Cotnari.

Camila Raliul Iasului Cotnari 2014

Joi seara, dupa recunoasteri si conferinta de presa a organizatorilor, a avut loc startul festiv al editiei din acest an a Raliului Iasului Cotnari, a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. La acest eveniment de gala, prezentat de celebrul George Vintila, au participat toate oficialitatile Iasului, in frunte cu primarul Gheorghe Nichita, viceprimarul Mihai Chirica, prefectul Dan Carlan si subprefectul Bogdan Abalasi. Cel mai important este faptul ca sute de ieseni au iesit din case pentru a-i vedea pe cei mai importanti piloti din Romania, pentru a-i aplauda si pentru a-si face o poza cu favoritii.

Va doresc succes si sper sa va intoarceti cu totii sanatosi la finalul raliului, fara evenimente neplacute”, le-a transmis primarul Gheorghe Nichita, celor 40 de echipaje aliniate la startul Raliului Iasului Cotnari.

 

Vineri dupa-amiaza, se vor disputa primele 3 probe speciale de la edi]ia din acest an a Raliului Iasului, iar sambata sunt programate celelalte 7 probe speciale. Cunoscut pentru macadamul de calitate, probele tehnice si de viteza, Raliul Iasului pregateste anul acesta putin peste 121 kilometri de concurs, grupati in 10 probe speciale impartite in doua zile. Noutatea in acest an o reprezinta parcurgerea specialelor in sens invers fata de sezonul trecut, in acest fel probele vor reprezenta o noutate pentru majoritatea pilotilor inscridi la start.

 

Competitia, organizata de Asociatia Sportiva  XS Motor Sport din Iasi, se va termina sambata dupa-amiaza, la ora 16.40, cand se va da startul celei mai spectaculoase probe a Raliului Iasului. SuperSpeciala de la Rapa Galbena va masura \n acest 1,9 kilometri si va purta denumirea de “Cotnari Rally Show”, mii de ieseni fiind asteptati sa vada pe viu spectacolul oferit de cei mai buni piloti din tara si nu numai.

 

II invitam pe toti iesenii sa vina in numar cat mai mare la acest spectacol, pentru ca vor avea parte de o sumedenie de surprize. Este un moment unic pentru iubitorii sporturilor cu motor, care vor avea ocazia sa vada pe viu un spectacol de tinuta, plin de adrenalina, oferit de cei mai buni piloti din campionatul intern de raliuri“, a declarat Dan Codreanu, rally-manager la Raliul Iasului Cotnari.

 

De altfel, in acest an, la Raliul Iasului Cotnari s-ar putea decide cine este noul campion national al Romaniei. In anul 2013, Raliul Iasului a fost castigat de echipajul maghiar David Botka/Peter Mihalik, iar in 2012, Francois Delecour, alaturi de Dominique Savignoni , s-au impus la bordul unui Peugeot 207 S2000. Acum insa, lupta pentru victorie va fi foarte stransa, cu multi favoriti care vor lua startul pe macadamul perfect pregatit de la Iasi.

 

Aceasta etapa de la Iasi a Campionatului National de Raliuri DUNLOP nu putea fi posibila fara suportul sponsorului Cotnari, a partenerilor XS Café si Express Amanet, si fara gazduirea Hotelului International, din cadrul Complexului Palas Iasi. Masina oficiala a Raliului este FORD.

 

StartVineri