BCR Leasing Rally Team s-a ţinut de cuvânt

BCR Leasing Rally Team s-a ţinut de cuvânt şi a făcut spectacol la Cluj, oferind momente frumoase spectatorilor veniţi în număr mare să susţină concurenţii. Mai mult decât atât, BCR Leasing Rally Team a reuşit la final un rezultat foarte bun – clasarea pe locul II la Echipe, cu un total de 61 de puncte, consolidându-şi astfel poziţia a doua în clasamentul cumulat. Sunt mulţumit de evoluţia echipei şi vreau să îi felicit pe toţi sportivii pentru rezultatele obţinute. A fost un raliu frumos, cu probe diversificate, atât pe asfalt, cât şi pe macadam. Mă bucur îndeosebi pentru Edwin Keleti, care a ocupat poziţia a doua în clasamentul general FIA, după campionul en-titre, Francois Delecour, dar şi de performanţa lui Adrian Teslovan, care a obţinut victoria în Cupa Dacia, pentru a doua oară în acest sezon. Sper să ne mobilizăm şi mai bine la următoarele trei etape care au mai rămas de disputat în acest an!Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport, compania care asigură managementul sportiv şi tehnic al BCR Leasing Rally Team.

 Edwin Keleti si Botond Csomortani_Ford Fiesta R5_Transilvania Rally

Datorită locului II obţinut la Cluj, în raliul lor de casă, Edwin Keleti şi Botond Csomortani reuşesc să urce din nou pe treapta a treia a clasamentului general FIA cumulat: „O cursă extraordinară la Cluj, cu bătălii de un înalt nivel contra unor adversari de mare valoare, şi un rezultat excelent care confirmă potenţialul echipajului nostru la cel mai înalt nivel. Suntem echipajul românesc cel mai bine clasat în Transilvania Rally şi ne bucură faptul că acest rezultat vine la prima reprezentare a numelui Borsec, un brand românesc de tradiţie şi prestigiu! O cursă cu multiple schimbări de aderenţă care a scos în evidenţă calitatea exceptională a anvelopelor Pirelli, dar şi pregătirea perfectă a materialului de concurs. Le mulţumim partenerilor pentru susţinere şi vă promitem o a doua parte foarte intensă a sezonului!– a declarat Edwin Keleti.

 Gergo Szabo si Karoly Borbely_Skoda Fabia S2000_Transilvania Rally

Gergo Szabo şi Karoly Borbely au ocupat locul 8 în clasamentul general FIA de la Transilvania Rally, la capătul unei curse de acomodare cu Skoda Fabia S2000 alături de care au concurat pentru prima dată în acest sezon. „A fost un raliu cu foarte multă muncă, un raliu de acomodare cu maşina. Dorim să mai mergem două etape cu Skoda şi sperăm cu un ritm mai ridicat. Mă bucur foarte mult pentru locul 2 la echipe! Continuăm lupta la Bacău!Gergo Szabo.

 Sorin Badea si Florin Dorca_Mitsubishi Evo VII_Transilvania Rally

Reprezentanţii BCR Leasing Rally Team la clasa 11, Sorin Badea Florin Dorca, au pornit în luptă cu promisiunea de a merge tare, dorindu-şi să-şi ia revanşa pentru cele două abandonuri de la etapele precedente. Din păcate, ghinionul i-a urmărit şi de această dată: Pentru noi Transilvania Rally a fost o cursă fără istoric, un abandon stupid şi prematur pe chiar primii 3 km. de probă specială ai raliului, cauzat de o uşoară ieşire în rigola de pe marginea drumului cu partea din spate a maşinii de concurs, la iesirea dintr-un viraj de dreapta în urcare, pe suprafaţă udă şi murdară. Ca urmare, maşina intactă a rămas suspendată pe praguri, fără posibilitatea de a ieşi şi de a continua competiţia. A fost încă o lecţie, poate prea dură, în contextul în care cele 2 abandonuri tehnice precedente aduseseră deja suficientă frustrare în rândurile noastre şi ale echipei.

 

Fireşte, am continuat cursa a doua zi beneficiind de regulamentul Super Rally, folosind această oportunitate pentru a contabiliza încă 100 de kilometri de Probe Speciale extrem de valoroşi în experienţa competiţională a echipajului nostru. Deşi am rulat în regim foarte sigur, fără a forţa deloc performanţa, am realizat câţiva timpi competitivi la clasa 11 – ceea ce este încurajator pentru evoluţiile noastre viitoare. În rest, acest raliu e deje istorie şi multă poveste; noi ne gândim acum la Raliul Moldovei 2014.– a declarat Sorin Badea.

 Adrian Teslovan si Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Transilvania Rally

După etapa de la Tulcea, în care nu s-au regăsit pe deplin, Adrian Teslovan &Cseh Vajk Imre şi-au luat revanşa la Cluj. Cu victoria înregistrată în Cupa Dacia, a doua reuşită în acest sezon, după cea de la Arad,Adrian Teslovan &Cseh Vajk Imre ajung la un total de 75 de puncte, distanţându-se astfel de următorii clasaţi: “Ne bucură foarte mult rezultatul obținut la Cluj, a fost un weekend plin de aventuri. Dacă înainte de etapa de la Cluj spuneam ca ne întoarcem din nou pe asfalt am cam greșit .Suntem si mai bucurosi ca am ajutat echipa sa se claseze pe locul 2. Dorim să îi felicităm pe colegii noştri, în special pe Edwin şi Boti pentru rezultatul obţinut, rezultat ce confirmă potentialul şi valoarea echipei. Dorim să mulţumim partenerilor noştri fără de care nu am avea aceste rezultate.Adrian Teslovan.

 

BCR Leasing Rally Team este susţinută în 2014 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli, Borsec, Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Defi, Pigna, Biosafe, Loctite, Kristal Glamclub, Autocar Service.

 

În calendarul Campionatului Naţional de Raliuri 2014 urmează Raliul Moldovei care va avea loc în perioada 25-26 iulie, în judeţul Bacău. Raliul Moldovei va fi cea de a cincea etapă din acest sezon, fiind cotată cu un coefficient de 1, şi se va desfăşura pe o suprafaţă mixtă – asalt şi macadam.