Bogdan Talasman preia conducerea Cupei Dacia 2015

Raliul Deltei 2015 a fost pentru Bogdan Talasman un examen al maturitatii! Venit dupa abandonul de la Arad, Bogdan avea de infruntat o concurenta mult mai puternica dar in acelasi timp fara sa-si permita inca o etapa ratata. Dupa mai multe evenimente nefericite sau ghinioniste pentru colegi cu valoarea inconstetabila in cadrul Cupei, Bogdan si Andrei s-au vazut in postura de a-si apara locul II, un loc asumat conjunctural dar unul care aducea mult prea multe puncte pentru a fi riscat inutil. Din cele noua echipaje inscrise la Cupa, patru au fost nevoite sa abandoneze inca inainte de finalul primei zile

 

Astfel, in ziua a doua, sambata, echipajul Talasman/Mitrasca  a hotarat sa concureze fara riscuri dar in acelasi timp sa incerce sa pastreze un ecart linistitor fata de locul al treilea. “Chiar inainte de abandonul colegului si prietenului nostru Peter Kelemen, ne-am hotarat sa nu mai atacam intrucat ne aflam pe locul al treilea. Nu sunt genul care sa ma multumesc cu putin dar am inceput un campionat cu gandul la rezultatul final si nu la victorii de proba. Cand voi aduna destula experienta incat sa pot ataca de la inceput pana la final, o voi face. Deocamdata invat si acumulez kilometri. Sunt bucuros pentru rezultat si astept etapa de la Bacau unde imi doresc o batalie fara niciun abandon!” a declarat Bogdan Talasman la finalul raliului.

_SPP8775

Navigatorul lui Bogdan, Andrei, s-a aratat si mai multumit de cum a decurs “etapa de la pelicani”: “A fost un raliu mai usor decat ne-am asteptat. Anul trecut am pierdut sapte minute cu o pana, anul acesta nu am avut nicio problema. Doar ritmul nostru a fost unul moderat pentru ca nu a fost nevoie de mai mult. Cand am fost obligati, am marit ritmul si am si castigat proba dar in rest, ne-am bucurat de cursa si de o atmosfera extraordinara”.

 

Ca de obicei, Mihai Tanase si echipa organizatorica au reusit un raliu de exceptie, incepand de la mediatizare si pana la festivitatea de premiere la care au fost probababil cei mai multi spectatori din ultimii ani la o festivitate de motorsport. In plus, Bogdan si Andrei sustin ideea de a putea puncta in cadrul Cupei dupa un abandon in prima zi cu revenire in cea de-a doua.

 

Dupa locul II obtinut la Tulcea, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca au redevenit liderii Cupei Dacia, la cateva puncte in fata lui Viorel Ivan, cel care, a aratat inca o data o viteza extraordinara. Hotarat sa se prezinte la toate etapele din 2015, Bogdan va avea o misiune imensa in a-si pastra pozitia de lider. Avand suportul companiei Miras si cu ajutorul unei echipe de asistenta foarte sufletista, echipajul 85 promite sa continue parcursul ascendent in lumea raliurilor.