Clasare pe podium pentru BCR Leasing Rally Team la Danube Delta Rally 2015

Danube Delta Rally 2015 a fost o etapă cu bune și cu rele pentru BCR Leasing Rally Team. Echipa a terminat raliul cu o singură mașină din trei care au luat startul, dar aceasta s-a clasat pe podium în Campionatul Național de Raliuri. În prezent, în competiția internă sunt mulți piloți de valoare, iar clasarea pe podium a lui Gergo dovedește că se număra printre aceștia. Păcat că rezultatul său este umbrit de celelalte abandonuri ghinioniste, dar acestea sunt raliurile. Trebuie acum să ne pregătim cât mai bine pentru următoarea etapă, cea de la Bacău, a declarat Alexandru Pițigoi, Directorul General Colina Motorsport.

Gergo Szabo_Karoly Borbely_Danube Delta Rally 2015

 

După 11 probe speciale și 140,16 km de macadam, echipajul Gergo Szabo/ Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) s-a clasat pe locul 3 în CNR, reușind să și câștige o probă, super speciala din Tulcea. A fost un raliu foarte frumos, unul dintre favoritele noastre! Ne bucurăm de rezultat, am muncit multpentru acest loc 3. Ne pare rău de abandonul colegilor, dar lupta și viteza foarte mare uneori aduce și astfel de evenimente neplăcute. Am încheiat prima zi pe locul 4 după câștigarea superspecialei cu un avans suficient față de locul 5 care să ne permită o strategie de așteptare în ziua a doua. Am avut apoi un ritm foarte bun, nu ne-am asumat riscuri și nici nu au apărut evenimente deosebite. Ne pregătim cu toții pentru Bacău unde vom ataca prima poziție la echipe!, a spus Gergo la finalul Danube Delta Rally 2015.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Danube Delta Rally 2015

Edwin Keleti și Botond Csomortani (FordFiesta R5) au abandonat pe a 8-a probă specială. Ieșirea în decor nu a avariat prea tare mașina, singurele pagube fiind lanivelul caroseriei și un braț rupt. Așa cum ne-am propus înainte de start, am atacat cât am putut la Raliul Deltei și s-a înfiripat o bătălie extraordinar de sportivă și performantă între noi și Bogdan Marisca, ce a creat suspans până la a 8-a probă specială. Înaintea acesteia eram la egalitate absolută cu adversarii direcți, iar la startul probei am hotărât să atac în așa fel încât în parcul de service ce urma să avem avantaj în fața rivalilor noștri. Din păcate, pe interiorul unui viraj de “stânga 2” un mic mușuroi de pământ ne-a ridicat pe două roți și am ieșit în decor. Chiar dacă îmi asum faptul că atunci când ataci se pot întâmpla astfel de lucruri, pot să spun că a fost mai degrabă un ghinion decât un accident în adevăratul sens al cuvântului, mașina fiind foarte puțina variată. Îmi pare rău pentru acest abandon, pentru că ne doream să continuăm lupta cu adversarii. Sperăm să revenim mai puternic la Bacău!, a spus Edwin la final.

Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Danube Delta Rally 2015

Ghinion a avut și echipajul Adrian Teslovan/ Imre Cseh (Dacia Logan), care a abandonat pe a doua probă specială a raliului. Am încheiat etapa de la Tulcea prematur pe “speciala” 2, am rupt articulațiile direcției dreapta față, am rămas fără direcție și am alunecat de pe drum. Din păcate pentru noi, primele trei etape din acest sezon au fost marcate de evenimente stupide și ghinoane. Mergem mai departe cu capul sus, am învățat mult din aceste experiențe. Doresc să îi felicit pe colegii noștri de echipă pentru evoluția lor, Gergo Szabo și Karoly Borbely au dovedit că sunt foarte rapizi. Totodată, îm pare foarte rău pentru Edi și Boți, care, implicați în lupta pentru podium, au fost urmăriți de ghinion. Doresc să le mulțumesc băieților din echipa tehnică Colina Motosport pentru profesionalismul de care dau dovadă de fiecare dată., a declarat Adrian.

 

Cel de al patrulea echipaj BCR Leasing Rally Team – Thomas Abraham şi Rareş Silaşi – nu a luat startul la această competiţie, din motive personale.

 

BCR Leasing Rally Team mulțumește partenerilor – BCR Leasing, Omniasig, Telekom, Borsec, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Greco, Pirelli, Tomi, Defi și Colina Motorsport pentru sprijinul acordat și în acest sezon.

 

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri este Raliul Moldovei, care se va disputa în perioada 26-27 iunie la Bacău.