Debut de succes pentru Promo Rally Brasov

Alergat pe un traseu de asfalt improvizat pe terenul fostului stadion municipal din Brasov si cu 35 de concurenti la start, debutul Promo Rally Brasov a fost un real succes. Etapa pilot a mini-campionatului destinat pilotilor amatori a fost apreciata atat de piloti, cat si de spectatorii veniti intr-un numar apreciabil, iar duelul pentru victoriile de clasa a fost unul foarte strans. 

 

Cosmin Balan a reusit cel mai rapid timp al zilei, cu o mansa de 3 minute si 29 de secunde, devansandu-l la ambele parcurgeri ale traseului pe Matei Stancu. Albu, care a condus un Renault Megane RS si-a trecut in cont victoria clasei R3, clasa regina, cu 4 secunde si jumatate in fata lui Stancu (BMW 325i), in timp ce Dacia 1310 cu motor 1.7 turbo a lui Pavel Stefanut a incheiat podiumul, pilotul venit tocmai de la Braila obtinand si cel de-al treilea timp al zilei.

Podium clasa r1 promo rally

Clasa R1, destinata propulsoarelor sub 1600 cmc, a starnit un interes neobisnuit, prin timpul realizat de Lucian Tugulea, liderul necontestat al categoriei, la volanul unui VW Polo. Bacauanul, care a luat startul chiar primul in concurs, avand numarul 1, a avut timpul de referinta pana aproape de sfarsitul mansei intai, incheind in final pe pozitia a patra intr-un clasament virtual al celor mai buni timpi ai zilei. Podiumul la R1 a fost completat de Daniel Simon (Dacia Logan) si Tudor Oanes (Opel Astra).

 

Victoria Clasei R2, destinata propulsoarelor cu cilindree echivalata intre 1601 si 2200 cmc i-a revenit lui Tudor Oancea (VW Polo), care l-a devansat pe Lucian Oltei (Renault Clio RS) si pe Alin Mihai Albu (Ford Focus).

 

Organizatorii Promo Rally s-au declarat placut surprinsi de interesul crescut venit din partea concurentilor si isi propun organizarea unei noi etape in 13 decembrie, cu un traseu nou, care sa permita acceptarea unui numar mai mare de concurenti la start. 

 

Promo Rally este sustinut de ProX, partenerul oficial Auto Blic in sezonul 2016 si de partenerul tehnic Cyclon Motorsport. Competitia se desfasoara sub egida Asociatiei Judetene de Automobilism Sportiv Brasov si sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

Clasamente complete 

cls.R1

cls.R2

cls.R3