Podiumuri pentru BCR Leasing Rally Team la Raliul Aradului

Raliului Aradului Atrium Mall, a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri 2015 şi prima rundă pe macadam, a fost una dificilă, cu un total de 150,29 kilometri de probă specială. Traseul a fost unul tehnic, foarte virajat, cu mulţi kilometri, iar recunoaşterile, strategia de cursă şi alegerea pneurilor au jucat un rol important în rezultatele finale. BCR Leasing Rally Team a terminat întrecerea cu două echipaje pe podiumul clasamentului general, ocupând locul II în clasamentul pe Echipe, la egalitate de puncte cu cea clasată pe locul I. Din păcate, celelalte două echipaje au abandonat cursa din motive tehnice.

Podium General FIA_Arad Rally 2015

Sunt foarte mulţumit de rezultatul echipei într-un raliu lung şi solicitant, singura umbră de insatisfacţie fiind abandonurile lui Adi şi Tomi în momente în care se aflau pe poziţii bune în clasament. Egalitatea la puncte cu Napoca este pentru mine personal o victorie, având în vedere diferenţa semnificativă dintre armele cu care am luptat. E greu să ţii piept unor maşini de cea mai înaltă clasă, cu unele vechi de 10 ani. Noi am avut mai multă consistenţă ca echipă, terminând cu două maşini pe podium, în timp ce concurenţii noştri au avut o individualitate remarcabilă, echipajul format din Simone şi Dorin, pe care vreau să îi felicit pentru victorie. Rezultatul de aici ne dă speranţe şi încredere pentru Raliul Deltei, unde ne dorim cel puţin aceeaşi performanţă! – a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Ford Fiesta R5_Arad Rally 2015

Dupa ce în 2014 au obţinut la Arad prima lor victorie la general, Edwin Keleti şi Botond Csomortani au reuşit şi anul acesta un raliu foarte bun, au fost pe locul secund la finalul primei zile şi s-au clasat tot pe locul 2 şi după a doua zi de cursă. Ei au avut un ritm foarte bun, au reuşit să termine în primele locuri fiecare probă specială şi, astfel, au plecat cu o zestre de 18 puncte de la Arad, consolidându-şi poziţia secundă în clasamentul Campionatului National de Raliuri. Raliul Aradului a fost o experienţă sportivă intensă şi în acelaşi timp extenuantă! Două zile de competiţie unde concentrarea este pusă permanent la încercare şi unde consumul energetic este maxim. Am mers tare şi am beneficiat de o maşina perfect pusă la punct şi ale cărei anvelope Pirelli s-au comportat perfect pe macadamul din Banat. Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul obţinut şi ne pregătim deja pentru următoarea etapă de campionat de la Tulcea! – a declarat Edwin Keleti la finalul cursei.

Gergo Szabo_Karoly Borbely_Mitsubishi Lancer Evo IX_Arad Rally 2015

Gergo Szabo şi Karoly Borbely au avut şi ei o evoluţie constantă şi au terminat etapa de la Arad tot pe podium, ocupând locul 3 la general. La prima cursă din acest sezon cu un Mitsubishi Lancer Evo 9, Szabo şi-a apărat cu succes clasarea pe podium, rezistând atacurilor date de urmăritorii săi, în ciuda faptului că a primit şi o penalizare de 20 de secunde. “Viteza a fost ameţitoare, a fost o luptă fantastică, dar ne-am simtit extraordinar de bine la acest raliu. Echipa a funcţionat perfect şi ne bucurăm foarte mult pentru rezultat. Mergem înainte!“, a spus Gergo Szabo la sosire.

Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Arad Rally 2015

Adrian Teslovan şi Vajk Cseh Imre au avut ghinion în această etapă. În momentul în care ocupau primul loc la Cupa Dacia, ei au terminat prima buclă din cea de-a doua zi doar cu treapta a IV-a a cutiei de viteze. Cu toate acestea, dupa reparaţiile efectuate în parcul de service au reuşit să continue cursa, dar cutia a cedat şi s-a spart cu doi kilometri înainte de sosirea ultimei probe speciale, astfel că Teslovan a fost nevoit să abandoneze. Plecăm puțin dezamăgiti de la Arad, am încheiat prima zi foarte bine ocupând prima poziţie în Cupa Dacia. Ziua a doua a fost puţin dificilă, fiind nevoiți să parcurgem ultimele 5 probe speciale cu o singura treaptă de viteză, cutia de viteze rămânând blocată în treapta a IV -a. Am încercat să terminăm raliul dar din păcate cutia a cedat complet înainte cu 2km de finish. A fost o experiență uşor neplăcută, dar raliurile sunt sport tehnic, astfel de probleme pot apărea. Așteptăm cu  nerăbdare etapa de la Tulcea, unde sperăm să avem mai mult noroc.– a adăugat Adrian Teslovan.

Thomas Abraham_Rares_Silasi_Mitsubishi Lancer Evo 5_Arad Rally 2015

Şi cel de-al patrulea echipaj al BCR Leasing Rally Team, Thomas Abraham şi Rares Silasi, a avut probleme la Arad şi a fost nevoit sa abandoneze, în momentul în care se afla pe locul 2 la clasa 11. Mai întâi a apărut o pană, după care, spre sfârşitul celei de a doua treceri pe Conop, la o trecere prin apă, motorul s-a oprit. Ne-a plăcut foarte mult pe probele de la Arad, eram pe locul 2 în clasa la momentul abandonului. Dar rămânem optimişti!“, a declarat Thomas Abraham.

 

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2015 este una tot pe macadam, Danube Delta Rally, care se va desfăşura la Tulcea în perioada 5-6 iunie.

 

BCR Leasing Rally Team mulţumeşte partenerilor – BCR Leasing, Omniasig, Telekom, Borsec, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Greco, Pirelli, Tomi, Defi şi Colina Motorsport – pentru sprijinul acordat şi în acest sezon.