Locul II la Tess Rally 2015 pentru BCR Leasing Rally Team la Echipe

Prima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2015 – Tess Rally – nu s-a dezis de renumele său şi a pus probleme mari participanţilor din cauza condiţiilor meteo. Debitul mare de apă care a adus pe probe şiroaie de apă din munţi, combinat cu temperaturile oscilante, a creat condiţii de concurs neclare, dificil de evaluat. Tocmai din acest motiv, alegerea anvelopelor potrivite s-a dovedit o sarcină extrem de grea, cu rezultate nedorite pentru mulţi concurenţi.Ne bucură faptul că toate cele patru echipaje au reuşit să termine cu bine această etapă extrem de solicitantă şi de impredictibilă. Locul II la Echipe şi la General, dar şi rezultatele înregistrate de celelalte echipaje BCR Leasing Rally Team ne menţin în grafic şi ne dau speranţe pentru următoarele etape. – a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Ford Fiesta R5_Tess Rally 2015

După o primă zi de încălzire, în care s-au reacomodat cu maşina de concurs, Edwin Keleti & Botond Csomortani au dovedit că sunt un echipaj matur şi cerebral, gestionând foarte bine situaţiile de concurs. Astfel, în ciuda avansului înregistrat de ocupanţii primei poziţii pe urcarea în cea mai lungă probă a raliului (PS6-Babarunca), echipajul BCR Leasing Rally Team şi-a păstrat concentrarea şi, beneficiind acum de anvelopele potrivite – Pirelli SottoZero de iarnă, tip „Monte Carlo” – a reuşit să câştige coborârea (PS7-Cheia). Timpii obţinuţi pe ultimele două speciale au consolidat ulterior poziţia a doua în clasamentul general:  Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul din această prima etapă a CNRD 2015, o etapă foarte dificilă din cauza condiţiilor meteo! Ritmul de pe probe ne mulţumeşte pe deplin având în vedere diferenţa uriaşă de rulaj din intersezon între noi şi adversarii noştri direcţi, dar poate tocmai de aceea suntem încrezători că vom putea mări ritmul în mod natural pe parcursul sezonului. Maşina a funcţionat impecabil, Boti a fost ca un metronom iar atmosfera prietenească din echipă ne face să aşteptăm cu nerăbdare următoarea etapă! Le mulţumim mult partenerilor noştri – BCR Leasing, Borsec, Telekom, Omniasig, Mobil 1- prin Star Lubricants, Greco, Pirelli – pentru susţinerea fără de care performanţele noastre nu ar putea fi posibile! Vreau să-l felicit pe Simone Tempestini pentru prima sa victorie la general şi sper să avem o luptă interesantă până la finalul sezonului! – Edwin Keleti

Gergo Szabo_Karoly Borbely_Skoda Fabia S2000_Tess Rally 2015

Gergo Szabo & Karoly Bobely s-au confruntat la Braşov cu o problemă tehnică la ambreiajul maşinii de concurs – Skoda Fabia S2000. Problema a fost remediată în primul parc de service al zilei secunde, dar cu o mică întârziere care i-a „costat” pe cei doi o penalizare de 20 de secunde. Prima etapă din acest sezon s-a încheiat pentru cei doi cu poziţia a şasea în clasamentul general: Am avut parte de un raliu extrem de dificil, urât, plin de momente “la limită”. Noi am decis să nu ne asumăm riscuri şi să terminăm cursa în siguranţă, cu cât mai multe puncte posibile în aceste condiţii. Ne bucurăm pentru finish, echipajul a funcţionat foarte bine, masina de concurs la fel, astfel că privim cu încredere spre următoarele etape ale campionatului. – au declarat Gergo Szabo & Karoly Borbely.

Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Tess Rally 2015

Pentru Adrian Teslovan şi Vajk Cseh Imre, Tess Rally a fost o etapă dificilă, care a creat diverse probleme echipajului BCR Leasing Rally Team. După o primă zi destul de solicitantă, pe care au încheiat-o pe poziţia a doua în clasamentul Cupei Dacia, membrii echipajului au ales să ia startul a doua zi pe slick-uri. Mai puţin potrivite la temperaturi scăzute, anvelopele nu au reuşit să ofere maximum de aderenţă, cei doi pierzând astfel două locuri în clasament şi terminând concursul pe poziţia a patra în Cupă: Am terminat pe locul 4 în Cupa Dacia. După o primă zi presărată de câteva probleme tehnice şi greșeli personale, am încheiat ziua pe poziţia secundă. Ziua de sâmbăta a fost ziua care face acest sport atât de spectaculos, cu multe răsturnări de situații dar şi cu evenimente nedorite. Noi am ales greşit anvelopele şi astfel am terminat Raliul Braşovului 2015 pe poziţia a 4-a în clasamentul “Cupei Dacia 2015”. Felicitări colegilor de echipa Edwin Keleti/ Boti Csomortani pentru locul 2 în clasamentul general, fapt ce confirmă şansele la titlul naţional şi, bineînţeles Tomi Abraham şi Rares Silasi pentru podiumul obţinut la prima participare după mai mulţi ani de pauză – după părerea mea cel mai rapid echipaj de la clasa 11 – şi nu în ultimul rând Gergo Szabo şi Karcsi Borbely care, odată adaptaţi la noua maşina vor avea un cuvânt de spus în ierarhia finală a campionatului. Bineînţeles, vreau să le mulţumesc partenerilor echipei, fără de care nu am putea trăi aceste senzații unice: Borsec, Tomi, BCR Leasing, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Omniasig, Defi, Pigna Romania, Hermes Forwards, Prodia, T-Mobile şi, nu în ultimul rând, echipei tehnice Colina Motorsport.a completat Adrian Teslovan.

Thomas Abraham_Rares Silasi_Mitsubishi Lancer Evo6_Tess Rally

Thomas Abraham & Rares Silasi – se alătură echipei BCR Leasing Rally Team în acest sezon şi vor concura la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo 3 (clasa 11). Excepţie a facut prima etapă, cea de la Braşov, la care cei doi au luat startul la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo 6. Tess Rally, o etapă renumită din cauza capriciilor vremii instabile, a fost extrem de grea grea pentru noi atât din cauza acestor condiţii meteo cât şi din cauza pauzei competiţionale, 5 ani  în care nu am mai participat la raliuri. Cu toate acestea, am reuşit un rezultat bun, de care suntem mulţumiţi. După primele 5 probe speciale conduceam clasa 11, şi chiar am obţinut pe superspecială al şaselea timp la general, dar, din păcate, o alegere neinspirată de cauciucuri a tranşat lupta şi am pierdut astfel primul loc în clasă. Am terminat etapa pe podium, pe locul 3, obţinând astfel puncte preţioase în economia campionatului. Felicitări colegilor din BCR LEASING RALLY TEAM pentru locul II la Echipe! Noi ne pregătim pentru următoarea etapă de la Arad, care va fi de macadam, şi la care vom participa cu noua maşină – un Mitsubishi Lancer Evo 3 Kombi. – Thomas Abraham.

 

În Campionatul Naţional de Raliuri 2015 urmează Arad Rally, prima etapă de macadam a acestui sezon programată pentru perioada 8-9 mai.