47 de echipaje vor lua startul la Raliul Perla Harghitei

La finalul perioadei de înscrieri, 47 de echipaje se regăsesc pe lista celor care vor lua startul în ediția 2015 a Raliului Perla Harghitei, ultima etapă a sezonului 2015 în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Cei care nu au apucat încă să efectueze formalitățile și își doresc să ia startul, se mai pot înscrie până la efectuarea verificarilor administrative, urmând sa achite o taxă mărită cu 20%. Oricum, este notabil faptul că întrecerea din Harghita este și de această dată în progres din punctul de vedere al numărului de participanți, lucru pe care, de altfel, l-a semnalat și organizatorul competiției, Ferencz Csaba, președintele Maxx Racing. ”Chiar dacă nu mai sunt multe necunoscute în ceea ce privește configurația la vârf a ierarhiilor, numărul concurenților la Raliul Perla Harghitei este, iată, în creștere față de anul trecut. Tradiția acestei competiții, spectaculozitatea traseului, ospitalitatea localnicilor și interesul arătat de către fanii sporturilor cu motor din regiune sunt argumente extrem de puternice pentru sportivi pentru a include în programul lor această întrecere, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Desigur, ne vom strădui să le oferim și în acest an toate condițiile pentru a-și etala calitățile pe probele speciale și sunt convins că anul viitor vom consemna un nou salt din punctul de vedere al listei de start, a precizat Ferencz Csaba.

Afis Raliul Harghitei 2015

De pe lista de start nu lipsesc performantele mașini de Clasa 2, fie că vorbim despre Ford Fiesta R5 – pilotate de Simone și Marco Tempestini, dar și de Zoltan Juhos, Skoda Fabia S2000 – Dan Gîrtofan, Mitsubishi Lancer Evo 9 R4 – Gergo Szabo și Subaru Impreza R4 – Bogdan Marișca. La startul Clasei 3 se vor alinia 10 echipaje, la Clasa 5 vom putea vedea, între altele, nu doar performantul Citroen DS3 R3T, ci și modele Peugeot 208 R2 sau Ford Fiesta R2, în timp ce clasa 9, cu ”armadele” Suzuki și Dacia, dar și cu un ”intrus”, Honda Civic VTI, va da grosul competitorilor.

 

Iar dacă vorbim despre concurenți, în sine, fanii îl vor putea vedea pe probele speciale pe proaspătul campion național absolut Simone Tempestini și se vor putea delecta cu duelul pentru podiumul ”general” și al Clasei 2, în care sunt implicați Gergo Szabo, Edwin Keleti, Marco Tempestini, Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan. Nu lipsesc nici principalii protagoniști ai Clasei 3 și, lecturând lista completă a celor înscriși, veți putea observa că dintre piloții de top ai campionatului absentează doar Raul Badiu și Sebastian Barbu, astfel că există toate premisele pentru a avea parte de o dispută la cel mai înalt nivel.

 

Raliul Perla Harghitei se va desfășura în perioada 9 – 10 octombrie și este etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Perla Harghitei este un eveniment organizat de MAXX Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Consiliului Județean Harghita.

 

Sponsori: Perla Harghitei, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Srl, Hotel Târnava, Amigo&Intercost.