Un plus de spectacol la Raliul Perla Harghitei

Au mai rămas două săptămâni până la startul ultimei etape contând pentru ediția 2015 a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Așa cum ne-au obișnuit ultimii ani, cortina se va trage la finalul Raliului Perla Harghitei, competiție care a ajuns la ediția cu numărul 23.

Harta Raliul Perla Harghitei

La această ediție, protagoniștii întrecerii interne vor avea parte de o nouă configurație a probelor, excepție făcând doar Superspeciala care este găzduită de Odorheiu Secuiesc. ”Ideea de la care am pornit a fost aceea de a avea un raliu compact. Am ținut însă cont și de părerile piloților atunci când am ales configurația secțiunilor cronometrate și, pentru a oferi publicului un plus de spectacol, am decis să folosim aceleași secțiuni pe care competitorii au evoluat și la precedentele două ediții organizate de noi, cu precizarea că ele urmează să fie parcurse de această dată în sens invers”, a declarat organizatorul Raliului Harghitei, Ferencz Csaba, președintele Maxx Racing.

 

Așadar, în ”meniu” rămân probele Harghita, Merești și Comănești, care urmează să fie parcurse de câte trei ori, plus Superspeciala care poartă numele regretatului Dietrich Arpad, care va pune capăt primei zile de concurs.

 

PS Harghita

În acest an, startul se va da la Harghita-Mădăraș, la o altitudine de 1600 de metri, iar sosirea, după 11,5 kilometri contra-cronometru, la Vlăhița (altitudine 860 de metri). ”Am vrut să-i favorizăm puțin pe cei care dețin mașini cu două roți motrice, pentru a oferi un plus de spectacol. Prima parte a probei este una mai tehnică, pigmentată cu multe viraje și ace de păr, și cred că va atrage cei mai mulți spectatori, vizibilitatea fiind excelentă. Zona de final este rapidă, însă oferă și ea doza sa de adrenalină, drumul fiind foarte îngust”, spune Ferencz Csaba.

 

PS Merești

Există o secțiune care a fost folosită la ediția 2014, dar a fost parcursă în sens invers, și o zonă nouă. Și această probă este excelentă pentru spectatorii care vor alege să se poziționeze pe vârful de deal, de unde vor putea vedea aproximativ un kilometru din prima parte a specialei care măsoară 8,2 kilometri. Este vorba de o secțiune în urcare, foarte virajată. ”Macadamul este excelent și, precum în cazul PS Harghita, în zonele în care există linii drepte, drumul este foarte îngust”,  a declarat președintele Maxx Racing..

 

PS Comănești

Speciala are 7,8 kilometri, suprafața drumului este excelentă, și sunt multe linii drepte, dar și viraje rapide. Este secțiunea pe care piloții de top vor atinge și viteze de peste 150 km/h.

 

SS Dietrich Arpad

Superspeciala care încheie prima zi al Raliului Harghitei poartă numele regretatului Dietrich Arpad, cel care a organizat 20 de ediții ale concursului. Traseul este același precum cel din anii precedenți, însă locul startului va fi mutat aproape de gara CFR. Cum proba se desfășoară în apropierea centrului municipiului Odorheiu Secuiesc, este de așteptat ca și în acest an să atragă mii de spectatori în seara primei zile al raliului.

 

Raliul Perla Harghitei se va desfășura în perioada 9 – 10 octombrie și este etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Perla Harghitei este un eveniment organizat de MAXX Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Consiliului Județean Harghita.

 

Sponsori: Perla Harghitei, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Srl, Hotel Târnava, Amigo&Intercost.