18 automobile Dacia la startul Raliul Iașului

Raliul Iașului Cotnari, a 7-a etapă a Campionatului Național de Raliuri a pregătit concurenților din Cupa DACIA un traseu de macadam în lungime de 118km. Raliul care se desfășoară în premieră pentru campionatul românesc pe durata a trei zile a atras la start un număr record de automobile de competiție DACIA, 18 dintre care 17 model Logan și în premieră primul automobil de concurs Sandero, în afara celui folosit în acest sezon de către organizatorul cupei pentru teste.

Dacia Sandero

Desigur, nu toate aceste mașini punctează și în Cupa DACIA, regulamentul competiției monomarcă având prevăzut că pentru a putea puncta în clasament un echipaj trebuie să fie prezent la minim patru etape. Dar chiar și în aceste condiții alături de protagoniștii obșnuiți ai Cupei DACIA (Bogdan Talasman/ Andrei Mitrașcă, Viorel Ivan/ Dumitru Gheorghe, Adrian Drăgan/ Vali Brădățeanu, Adrian Teslovan/ Cseh Imre, Norbert Maior/ Alina Pop, Andrei Mitre/ Mihai Capet și Gabriel Ene/ Ciprian Solomon, Raliul Iașului 2015 consemnează și debutul echipajelor George Ciobanu/ Iustin Stan și Ioan Dănilă/ Andrei Pop).

CupaDACIA2015_R.Aradului_Adrian Dragan-Vali Bradateanu (2) (1)

Raliul Iașului care a debutat azi cu proba prolog Superspeciala „Râpa Galbenă” din centrul Municipiului Iași se anunță unul extrem de interesant pentru lupta de la Cupa DACIA, unde numei puțin de patru echipaje se luptă pentru victorie. În joc mai este și miza titlului de comapion al Cupei încă neadjudecat, deși echipajul Bogdan Talasman/ Andrei Mitrașcă păstrează prima șansă având un avans de 30 de puncte față de urmăritori.

Cupa Dacia - Arad 2015 - 44

De asemenea în joc se mai află și titlul rezervat debutanților unde sunt trei candidați „pentru un loc” odată cu revenirea după o pauză de două etape a echipajului Gabriel Ene/ Ciprian Solomon, care vor avea cu siguranță un cuvânt greu de spus în fața tinerilor Norbert Maior, respectiv Andrei Mitre, piloți care nu au împlinit încă 18 ani.

 

În Cupa DACIA după prima probă a raliului pe primul loc s-a instalat echipajul Viorel Ivan/ Dumitru Gheorghe, urmat de Adrian Teslovan/ Imre Cseh, respectiv Adrian Drăgan/ Vali Brădățeanu.

 

În 2015 Cupa DACIA are drept partener principal UNIOR și se bazează pe sprijinul partenerilor tehnici: anvelope DMACK – importator Colina Motorsport, ORECA – furnizorul echipamentului de securitate.