Dan Gîrtofan, nemulțumit cu locul 4 de la Sibiu Rally Challenge 2015

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia S2000) au ocupat locul 4 la Sibiu Rally Challenge, etapa a 6-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2015. O rundă foarte dificilă, cu o vreme și un traseu foarte înșelător pe celebrul Transfăgărășan, care a pus probleme multor competitori. De altfel, a fost pentru prima oară când poate cel mai frumos drum din lume a fost cea mai importantă parte a unui raliu din România. Giri și Tudor au dat totul pe virajele sinuoase și superbe ale Transfăgărășanului, dar la final au fost nevoiți să se mulțumească cu un loc 4, muncit, în bătălia cu mai puternicele R5-uri din față.

Giri Transfagarasan
foto: Catalin Stoia

Locul 4 este atât ce am putut obține la Sibiu. Chiar dacă scurt, a fost un raliu foarte dificil, care a avut un consum psihic foarte mare. Și asta datorită condițiilor meteo foarte schimbătoare de pe Transfăgărășan. Probele Baraj și Păltiniș au fost unele frumoase, pe care am pilotat cu mare plăcere, dar Transfăgărășanul a fost foarte dificil. Vremea foarte schimbătoare ne-a pus în mare dificultate. Nici nu știai ce alegere a cauciucurilor să faci pentru că peste doar câțiva metri aveai altă vreme și alte condiții de drum. Aveai parte de asfalt uscat și drum ok, după care, în doar câteva viraje, veneau porțiuni cu ceață și ploaie deasă, de nu vedeai la 3 metri în față. Condiții în care nici eu, nici Tudor nu am vrut să riscăm, astfel că locul 4 este tot ce am putut reuși. Nu este rău, pentru că am luat puncte bune în clasamentul general, dar nici nu suntem mulțumiți. Ar fi fost loc de mai mult, dar așa este la curse, ai șansa de a-ți lua revanșa la următoarea etapă”, a declarat Dan Gîrtofan.

 

Următoarea rundă din CNRD, penultima, va fi Raliul Iașului, ce este programat în perioada 11-12 septembrie.

 

Giri și Tudor îi au ca parteneri în CNRD 2015 pe Škoda România, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert România, Mipa și Presto prin Rompresto Trading, ProX România și Axeon Airfresh.