Rezultat nedorit pentru Csongor Szabo si Robert Maior la Raliul Aradului

Dupa un inceput perfect de sezon in Campionatul National de Raliuri ”Dunlop”, Csongor Szabo si Robert Maior aveau ca obiectiv o noua victorie la Raliul Aradului, acolo unde pilotul din Sfantu Gheorghe s-a impus in sezonul trecut. La startul festiv al raliului, un numar mare de fani a fost prezent in fata Primariei din Arad pentru a aplauda echipajele, ca mai apoi Csongor si Robert sa obtina cel al treilea timp la clasa 9 la shakedown-ul programat vineri dimineata. Raliul Aradului 2016 a debutat vineri cu conditii meteo imprevizibile si schimbatoare si cu dificultati pentru echipaje datorita suprafetei de concurs.

CP2 - Raliul Aradului 2016 (3)

Cu 5 probe speciale programate in prima zi de concurs, Csongor Szabo si Robert Maior au pornit pe prima speciala cu un ritm mai lent decat si-au propus, fiind pe locul 5 in cadrul clasei 9 si pe locul 3 in cadrul Swift Sport Cup. A doua speciala, ”Sistarovat”, a adus primul podium pe proba in cadrul clasei 9 pentru echipaj, urcand astfel o pozitie in clasament, ca mai apoi a doua trecere pe acelasi traseu sa mentina echipajul pe locul 4 in cadrul clasei 9 si pe 2 in Swift Sport Cup, la doar 4 secunde de lider.

 

Pe a patra proba a primei zile de concurs Csongor si Robert au obtinut al doilea timp in cadrul clasei 9, urcand astfel o pozitie in clasament, pana pe podium, si trecand in fruntea Swift Sport Cup. Cu doar o speciala ramasa de desfasurat vineri, echipajul a reusit prima victorie de proba pe superspeciala din centrul Aradului, acolo unde mii de persoane au aplaudat evolutia concurentilor. ”O prima zi dificila, cu conditii diversificate pentru noi. La shakedown am incercat sa ma imprietenesc cat mai bine cu anvelopele Hankook de macadam, cu care nu am mai concurat pana acum. Am incercat sa fim cat de rapizi am putut pe probele din prima zi, suntem bine pana acum, iar maine vom incerca sa fortam” a spus Csongor Szabo la finalul primei zile de concurs, cand ocupa pozitia a treia in cadrul clasei 9 si conducea in Swift Sport Cup.

 

Ziua secunda a Raliului Aradului a adus rezultate foarte bune pe doua din specialele lungi din concurs, Csongor si Robert avansand pana pe pozitia secunda in clasamentul clasei 9, profitand de abandonul unui alt echipaj. Pe a treia proba din bucla, ”Lalasint”, speciala care urma sa conteze ca PowerStage la a doua trecere, echipajul a decis sa forteze pentru a se acomoda cu proba si a obtine cat mai multe puncte suplimentare pe a doua parcurgere. Din pacate, o greseala pe un viraj i-a facut pe Csongor Szabo si Robert Maior sa iasa usor in exterior, fara a avaria masina de concurs. Din cauza ploilor din ultimele zile, echipajul nu a reusit sa revina pe traseu, ramanand blocat in noroi si apa in exteriorul virajului, fiind astfel nevoiti sa abandoneze.

 

Am facut o greseala pe un viraj de dreapta, mi-am dat seama ca vom iesi in exterior si am incercat sa salvez situatia, mergand drept si sperand ca vom putea reveni pe drum prin alt loc. Din pacate, am ramas impotmoliti intr-o mlastina si nu am mai reusit sa iesim din noroi, fiind si departe de drum. Un abandon pe care ni-l asumam pentru ca am pornit hotarati sa vedem cat de tare putem merge pe proba respectiva” a spus Csongor la finalul raliului, dupa ce a abandonat de pe locul secund in cadrul clasei 9 si din postura de lider in Swift Sport Cup.

 

Dupa Raliul Aradului, a treia etapa a Campionatului National de Raliuri ”Dunlop”, Csongor Szabo si Robert Maior pierd pozitia de lider in cadrul clasei 9 si in Swift Sport Cup, cele doua clasamente unde echipajul isi propune sa se impuna in acest sezon. ”Un rezultat pe care nu ni l-am dorit aici, la Arad, dar mergem inainte. Vom pleca cu acelasi obiectiv si la urmatoarele etape – sa ne impunem in cadrul clasei 9 si Swift Sport Cup. Urmeaza Danube Delta Rally, un raliu care ne place si unde vom da totul pe probele speciale.” a incheiat Csongor Szabo.

 

Urmatoarea etapa in Campionatul National de Raliuri ”Dunlop”, Danube Delta Rally, se va desfasura in perioada 9 – 11 iunie 2016 pe drumurile de macadam din Dobrogea. .

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.