Szabo si Maior vizeaza a treia victorie la Raliul Aradului

Csongor Szabo si Robert Maior au inceput perfect sezonul 2016 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop”: echipajul s-a impus pe probele de asfalt de la Tess Rally Brasov si la Raliul Sibiului, reusind sa obtina maximul de puncte in cadrul clasei 9 si al Swift Sport Cup la cele doua raliuri. Astfel, Csongor si Robert conduc in ambele clasamente si pleaca cu prima sansa la urmatoarea etapa din 2016, Raliul Aradului, acolo unde Csongor s-a impus si in 2015. 

Csongor Szabo & Robert Maior (1)

Raliul Aradului 2016 se desfasoara in perioada 13-14 mai pe un total de 137 de kilometri cronometrati, grupati in 11 probe speciale de macadam in zona Arad – Lipova, “regina” raliului, “Nadas”, avand o lungime de 21.7 kilometri. Recunoasterile raliului incep miercuri dupa-masa, in timp ce startul festiv al raliului va avea loc joi, incepand cu ora 21:00, in fata Primariei Arad, acolo unde spectatorii sunt asteptati pentru a povesti cu echipajele, a primi autografe de la piloti si copiloti si de a-i aplauda pe podiumul de start. Testele oficiale ale Raliului Aradului se vor desfasura vineri dimineata, intre orele 8:00 si 11:30, langa localitatea Chesint, acolo unde echipajele vor efectua ultimele ajustari si reglaje inaintea startului.

 

Formatul Raliului Aradului este aproape identic cu cel din 2015, astfel incat Csongor Szabo si Robert Maior pornesc cu prima sansa in a treia etapa din acest sezon, dupa ce Csongor s-a impus pe macadamul din judetul Arad in ultimele doua sezoane. Raliul debuteaza cu speciala “Frumuseni”, ca apoi cele doua treceri pe “Sistarovat” sa fie urmate de o noua parcurgere a primei probe. Prima zi de concurs se incheie cu superspeciala din centrul Aradului, in fata Primariei, incepand cu ora 20:10. Ziua secunda a raliului programeaza cate doua treceri pe trei speciale, “Conop”, “Nadas” – cea mai lunga din program, si “Lalasint”, la finalul carora invingatorul din acest an va fi cunoscut.

 

Csongor si Robert vor lua startul in Raliul Aradului cu acelasi obiectiv pe care l-au indeplinit la primele doua etape din 2016: victoria la clasa 9 si in cadrul Swift Sport Cup. O noua astfel de performanta ar consolida pozitia echipajului in cele doua clasamente: “Plecam spre Arad cu acelasi obiectiv, sa ne impunem pe probele speciale si sa obtinem, din nou, maximul de puncte. Dupa cele doua victorii din acest sezon, suntem foarte optimisti ca vom putea sa mentinem un ritm ridicat, sa obtinem timpi buni pe probele speciale si sa reusim o noua victorie” a spus Csongor inaintea recunoasterilor.

 

Lupta pentru victorie va fi una disputata in ambele clasamente, Aradul fiind prima etapa pe macadam a sezonului, dupa doua raliuri pe asfalt: “Aradul e primul raliu pe macadam din 2016, suprafata pe care noi o preferam. Masina este pregatita de start si credem ca la raliurile de pamant ne putem descurca mai bine decat la cele de asfalt. Probele imi plac foarte mult, merg cu placere la Arad, mai ales ca anul trecut am castigat, chiar daca am avut probleme cu suspensia pe ultima bucla, dar acum avem parte de o suspensie noua.” a spus Csongor.

 

Fanii care doresc sa vada echipajul format din Csongor Szabo si Robert Maior concurand la Arad sunt asteptati joi, 12 mai, incepand cu ora 21:00, in fata Primariei Arad, unde va avea loc startul festiv si prezentarea echipajelor care iau startul in a treia etapa CNR-D. Vineri, 13 mai, incepand cu ora 20:10, in fata Primariei Arad si pe B-dul Revolutiei, Csongor si Robert vor parcurge proba spectacol a Raliului Aradului, special gandita pentru fani. “Speram ca fanii sa fie in numar cat mai mare la Arad, astfel incat si ei sa se bucure de spectacolul automobilistic al caravanei Campionatului National de Raliuri “Dunlop”. Va asteptam pe probele speciale si in centrul Aradului!” a fost mesajul transmis de Csongor pentru fani.

 

Echipajul Csongor Szabo/ Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.