Harghita Rally – etapa unde se va da lupta finala

  • Cu doar o etapa de desfasurat in sezonul 2016, ultima lupta pentru Csongor Szabo si Robert Maior se va da la Harghita Rally
  • Echipajul lupta pentru titlul Cupei Suzuki si locul secund al clasei 9
  • Harghita Rally se desfasoara in perioada 7-8 octombrie, pe probele speciale de asfalt din judetele Harghita si Mures, in jurul orasului Odorheiu Secuiesc

csongor-szabo-robert-maior-2

Dupa sapte etape desfasurate incepand cu luna martie, Campionatul National de Raliuri “Dunlop” se incheie cu ultimul raliu al sezonului 2016 – Raliul Harghitei. Cu o traditie lunga pe macadam in motosportul romanesc, raliul din judetul Harghita este unul interesant atat pentru spectatori, cat si pentru echipaje, reprezentand o provocare, in special datorita probelor speciale tehnice. In acest an, raliul harghitean va avea loc pe asfalt, sporind dificultatea datorita temperaturilor joase si a posibilelor precipitatii care sunt anuntate pe durata competitiei. 

 

Harghita Rally inseamna in 2016 un numar de 121 de kilometri cronometrati, grupati in 12 probe speciale pe durata a doua zile, in jurul punctului central al raliului – orasul Odorheiu Secuiesc. Aici va fi amplasat parcul de service pe una din strazile centrale ale orasului, in timp ce startul festiv va avea loc in fata Primariei, in Piata Marton Aron. Trecerea raliului pe asfalt aduce o noutate pentru echipaje – 3 probe speciale care nu au mai fost parcurse si care vor fi, astfel, noi pentru toate echipajele. Raliul include si speciala “Praid”, una extrem de rapida si tehnica, ce se va desfasura pe o lungime de aproape 29 de kilometri.

 

Cu recunoasterile programate miercuri si joi, echipajele vor participa joi seara la startul festiv, incepand cu ora 20:00, ca mai apoi, vineri dimineata, dupa incheierea verificarilor administrative si a celor tehnice, sa ia parte la testele oficiale ale raliului, langa localitatea Forteni. Vineri, dupa ora 15:00, echipajele vor pleca din Odorheiu Secuiesc si vor lua startul in ultima etapa a sezonului, in prima zi de concurs fiind programate 4 probe speciale, printre care si superspeciala raliului. Aceasta va avea loc pe strazile orasului, acolo unde, an de an, mii de localnici raspund prezent invitatiei organizatorului si vin sa sustina si sa aplaude evolutiile echipajelor.

 

Ziua secunda a raliului programeaza o trecere pe cea mai lunga speciala a raliului, “Bucin”, ca mai apoi, dupa parcurgerea probei “Liban”, in lungime de 12 kilometri, si dupa o vizita in parcul de service, echipajele sa mai parcurga de doua ori bucla de trei speciale pe care au concurat si in prima zi: “Valeni”, “Sanpaul” si “Lueta” sunt cele trei speciale distincte care sunt parcurse de cate trei ori pe durata raliului.

 

Pentru Csongor Szabo si Robert Maior, Harghita Rally reprezinta o etapa foarte importanta, aici urmand a se decide campionul Cupei Suzuki. Echipajul are una din primele sanse la titlu, dar totul se va decide pe probele speciale, lupta urmand a fi una intensa cu adversarii. “Trebuie sa atacam din primii metri pentru ca avem o sansa – sa atacam si sa luptam pana la final pentru victorie” a spus Csongor Szabo inaintea cursei. “Va fi o lupta interesanta cu Radu, principalul nostru adversar si speram sa fim mai rapizi” a continuat Csongor.

 

Cu o serie de speciale noi si datorita programarii raliului in luna octombrie, la o altitudine relativ mare, conditiile atmosferice si aderenta vor fi o necunoscuta si o provocare pentru toate echipajele, inclusiv pentru Csongor si Robert: “Probele sunt interesante, o parte din ele le cunosc, pe celelalte o sa le vad la recunoasteri. Este un raliu care ne place, chiar daca ne asteptam sa fie foarte dificil. O sa ma pregatesc ca pentru un raliu al Brasovului deoarece vremea poate sa fie o surpriza, asa cum si la prima etapa a sezonului vremea e un factor important. Suntem pregatiti pentru uscat, ud sau chiar si pentru zapada.

 

In vederea pregatirii si adaptarii la aceste conditii, Szabo si Maior au participat la o sesiune de teste inaintea raliului, pentru a se acomoda din nou cu asfaltul dupa etapa de macadam de la Iasi: “Zilele trecute am efectuat o sesiune de teste de unde am plecat foarte multumit deoarece am gandit niste reglaje bune. Totul a fost perfect, ceea ce imi da o incredere mare si optimism. Masina e pregatita, noi suntem pregatiti, deci, sa inceapa lupta finala!” a incheiat Csongor Szabo.

 

Echipajul Csongor Szabo/ Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica, Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag, Zarah Moden, New Fashion si Observatorul de Covasna.