A doua victorie consecutiva la clasa 9 pentru echipajul Szabo/ Maior

Csongor Szabo si Robert Maior au parte de un inceput excelent de sezon: dupa victoria de la Tess Rally, echipajul s-a impus si in Raliul Sibiului, a doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”. Etapa sibiana s-a desfasurat weekendul acesta pe drumurile de munte din judetele Sibiu si Alba, acolo unde echipajul a plecat cu obiectivul stabilit, acela de a obtine a doua victorie din tot atatea posibile.

 

Raliul Sibiului 2016 a inceput cu recunoasterile traseului de concurs miercuri si joi, in timp ce joi seara, in Piata Mare, a avut loc startul festiv la care au luat parte un numar impresionant de sibieni dornici sa vada spectacolul automobilistic oferit de concurenti. Dupa testele de vineri dimineata, Csongor si Robert au fost pregatiti de startul pe primele doua probe speciale ale raliului.

COW_7606
foto: RallyCow

Cu un ritm bun pe urcarea spre Paltinis, in ciuda unei pene pe a doua jumatate a probei, Szabo si Maior reusesc al treilea timp in cadrul clasei 9 si al doilea in Swift Sport Cup, ziua fiind incheiata mai devreme, cu o proba anulata din motive organizatorice. Cu parcul de service amplasat in Piata Mare din Sibiu, Raliul Sibiului urma sa se decida pe probele incluse in ziua secunda, cand Csongor si Robert au reusit 4 victorii de proba speciala care le-au asigurat victoria.

 

Lupta pentru victorie in cadrul clasei 9 a fost disputata de trei echipaje care s-au luptat cu secundele pe specialele care au avut loc si pe o sectiune din Transalpina. Cu timpi excelenti, Csongor Szabo si Robert Maior s-au luptat de la egal la egal cu Norbert Maior si Alina Bianca Pop si cu Peter Kelemen si Gyula Molnar, momentul decisiv fiind pe ultima speciala a Raliului Sibiului, cand Csongor si Robert au trecut in fruntea celor doua clasamente. Cu doar superspeciala de desfasurat, proba – spectacol din centrul Sibiului, victoria a fost asigurata de echipaj, diferenta fata de urmaritori fiind una mica, evidentiind nivelul ridicat de concurs in cadrul clasei 9 si Swift Sport Cup.

 

A fost un raliu incredibil, cu o lupta foarte frumoasa pe probele speciale. Suntem fericiti sa fim la final si sa obtinem maximul din primele doua etape. E un inceput minuntat de sezon pentru noi” a spus Csongor la finalul Raliului Sibiului. Echipajul si-a indeplinit obiectivul propus, acela de a se impune pe probele speciale de la Sibiu astfel incat sa isi mareasca avantajul in fruntea clasamentului Swift Sport Cup si al clasei 9, acolo unde conduce deja dupa primele doua raliuri desfasurate. Desi a fost un raliu dificil, cu probe speciale variate si unele desfasurate in premiera in Campionatul National de Raliuri “Dunlop”, Csongor si Robert au reusit sa se adapteze excelent la conditiile de concurs si sa gestioneze perfect cursa de la inceput pana la final. “Probele noi au fost interesante dar in acelasi timp dificile deoarece am avut doar doua treceri la recunoasteri astfel incat sa ne luam notitele necesare dictarii. Cu toate acestea, sunt multumit de ritmul pe care l-am avut pe toate traseele incluse in concurs si sper ca si la urmatoarele etape sa fim la fel de rapizi. Colaborarea cu Robert e una excelenta si asta se vede si in timpii obtinuti si in rezultatele pe care le avem in acest inceput de sezon. Mi-a placut foarte mult lupta pentru victorie cu Norbert Maior si Peter Kelemen si imi pare rau ca o rasucire a lui Norbert a facut diferenta la final” a declarat Csongor dupa ultima proba speciala a Raliului Sibiului.

 

Sezonul 2016 continua cu Raliul Aradului, etapa care se va desfasura in perioada 13-14 mai pe drumurile de pamant din judetul Arad: “Plecam de la Sibiu fericiti cu rezultatul obtinut aici si optimisti ca vom continua asa si la urmatoarele etape. Avem un avans pe care trebuie sa ni-l consolidam atat in cadrul clasei 9 cat si in Swift Sport Cup, obiectivul nostru pe 2016 fiind sa ne impunem in ambele clasamente.” a incheiat Csongor Szabo.

 

Echipajul Csongor Szabo/ Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.