CONCENTRARE MAXIMĂ LA TRANSILVANIA RALLY PENTRU ADRIAN RĂSPOPA

După debutul excelent în sezonul 2017 al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop avut la Tess Rally Braşov, unde s-au impus la categoria automobilelor cu 2 Roţi Motrice,  Adrian Răspopa şi Cosmin Diacu se vor lupta în acest weekend pentru o nouă victorie la Transilvania Rally Cluj, etapă care face parte din Campionatul European de Raliuri TER (Tour European Rally).

 

Programat în perioada 5-6 mai, Transilvania Rally propune în acest an concurenţilor un traseu extins, compus din 14 probe speciale de aproximativ 160 kilometri  dar şi mai multe puncte de atracţie pentru fanii sporturilor cu motor din România: proba specială Floreşti are o configuraţie de tip „circuit” iar pe ea vor lua startul până la cinci autoturisme în acelaşi timp iar superspeciala va fi organizată în premieră pe un circuit stradal, în jurul stadionului Cluj Arena şi al Sălii Polivalente, amplasamente ce permit o vizionare foarte bună a spectacolului automobilistic.

 

Sunt extrem de mulţumit de startul acestui sezon al Campionatului Naţional de Raliuri, graţie victoriei de la categoria automobilelor cu 2 Roţi Motrice dar şi a locului opt în clasamentul general obţinut la Tess Rally Braşov! Am reuşit să aducem lângă noi un nou partener, Adama, o companie de top din industria de protecţie a plantelor şi cu care avem în comun, pe lângă multe altele, felul în care reacţionăm la momente critice: observăm, acţionăm rapid şi obţinem rezultate!” spune Adrian Răspopa înainte de plecarea spre Transilvania Rally.

foto: Dan Stefan

Nu cred că este vreun secret faptul că nu ma simt în largul meu la etapa de la Cluj, programată în acest weekend. Anul trecut nu am luat startul aici, în urmă cu doi ani am avut parte de o ieşire serioasă în decor care s-a soldat cu distrugerea maşinii iar în 2014 am fost nevoit să mă opresc după trei probe parcurse tot din cauza unei incursiuni în afara traseului. Totuşi, anul acesta mi-am propus să fiu cât mai concentrat, să ne luăm notiţe cât mai exacte la recunoaşteri şi să mărim ritmul pe parcursul raliului întrucât vom avea elemente de comparaţie şi din afara campionatului nostru. Din fericire sau din păcate se pare că sunt şanse să plouă la Cluj în acest weekend şi va trebui să avem şi un setup cât mai bun al maşinii în aceste condiţii.” a explicat Adrian Răspopa strategia sa pentru Transilvania Rally.

 

Adrian Răspopa are şi un obiectiv secundar la Cluj, în calitate de organizator al Raliului Moldovei Bacău, etapă din Campionatul Naţional de Raliuri al României programată în perioada 17-18 iunie. „Deja am început să resimt presiunea suplimentară creată de evenimentul pe care îl organizez. Sper să mă inspire lucrurile bune pe care sunt convins că le vom vedea la Transilvania Rally şi de ce nu, să le preluăm şi noi. Trebuie să identific câteva atuuri pe care Raliul Moldovei Bacău le poate genera în întrecerea pe care o avem cu ceilalţi organizatori de etape.” a mai spus Adi Răspopa.

 

Transilvania Rally programează în prima zi, cea de vineri, 5 mai, patru probe speciale, Tarnița (circa 25 km), Beliș 1 (circa 14 km), Râșca (22 km) și Florești (circa 7,2 km), startul în raliu fiind la ora 16:00. A doua zi, sâmbătă, se vor desfăşura restul de nouă probe speciale şi superspeciala, astfel: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Florești 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km).