Revenire cu victorie

O mașină pregătită în mod exemplar și un ritm alert au fost elementele care le-au permis lui Vali Porcișteanu și Dan Dobre să-și atingă obiectivul propus pentru Tess Rally Brașov, la revenirea în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Încă din momentul în care Vali Porcișteanu a anunțat că în 2017, după patru ani, va face sezon complet în CNRD, specialiștii și fanii deopotrivă și-au pus întrebări legate de modul în care prestația sa va fi afectată de lunga perioadă de pauză. De altfel, înaintea startului, și campionul absolut din 2011 spunea că este conștient că va exista o perioadă de acumulări înainte de a-l vedea la cel mai înalt nivel. Nu ascundea și faptul că Tess Rally Brașov, prima rundă a campionatului, este considerat un pas în acest demers, dar, pe de altă parte, preciza că obiectivul său este câștigarea titlului național la Clasa 3, și că încă de la această întrecere vizează un rezultat în ton cu țelul propus.

 

Mașina de concurs a fost pregătită exemplar, iar acest lucru avea să se vadă încă de la Shakedown, acolo unde deja obținea timpi buni, dar și de la un capăt la celălalt al competiției. Anvelopele au fost alese perfect, iar ritmul de concurs a fost unul alert, permițându-le lui Vali și Dan Dobre nu doar să se impună drept echipajul de învins în strânsa luptă la Clasa 3, ci chiar să intre în duel cu competitorii care beneficiază de mai performantele automobile (R5) de Clasa 2. Dovadă că la final, nu numai că a obținut 4 scratch-uri în disputa pentru supremația la clasa sa, ci și unul în ierarhia absolută, pe Superspeciala organizată vineri seara în centrul Brașovului. Urmarea? Obiectiv atins, victorie la Clasa 3, și, în plus, poziția a patra în clasamentul general al întrecerii.

Mă bucur că am reușit să câștigăm clasa trei. Acesta a fost obiectivul nostru. Ne-am intrat rapid în ritm, Dan Dobre a dictat foarte bine, mașina a răspuns perfect la comenzi și am reușit să ne impunem. Ne-am bătut și cu cei de la clasa 2, dar pentru noi cel mai important este războiul de la Clasa 3”, a declarat Valentin Porcișteanu.

 

Un alt motiv de satisfacție pentru Vali este acela că și noua echipă din care face parte,  “DTO-Tellur Rally Team”, un proiect care include doi debutanți, între care unul junior, s-a impus între protagonistele rundei. La festivitatea de premiere echipa a urcat pe treapta a doua a podiumului, însă, la acest moment, încă este așteptată o decizie a Comisiei Tehnice privind conformitatea mașinii câștigătorului Clasei 9 și al Cupei Dacia. În cazul în care aceasta nu va fi în favoarea echipajului amintit, acesta ar urma să fie exclus, astfel că, la momentul validării oficiale a rezultatelor Tess Rally Brașov, “DTO-Tellur Rally Team” va urca pe prima poziție în clasamentul echipelor.

 

Echipajul Porcișteanu/Dobre se bucură de susținerea unor parteneri de încredere: DTO (Dolo Trans Olimp) și TELLUR (marca pe care Vali o reprezintă în România), dar și YATOshop.ro, Pirelli, Millers Oil prin Racing Nick – parteneri tehnici, Digi24 & ProFm – parteneri media.