Start in noul sezon. Start spre un nou titlu

Un nou sezon, o noua provocare, aceeasi dorinta de victorie. Asa s-ar putea sezonul 2017, cel in care Csongor Szabo va lua startul in Campionatul National de Raliuri “Dunlop” cu acelasi Suzuki Swift Sport cu care anul trecut s-a impus in cadrul Cupei Suzuki. Dupa succesul din 2016 in cupa monomarca, Csongor continua participarea in clasa 9 cu obiectivul clar: castigarea acestui titlu la finalul sezonului in care va concura alaturi de un nou copilot, Rares Fetean.

Perioada dintre sezoane a fost una foarte buna pentru pilotul covasnean, avand parte de un rezultat foarte bun la Winter Rally Covasna, acolo unde Csongor a concurat pentru prima data alaturi de Rares. Apoi, cu masina complet revizuita si pregatita pentru noul sezon, Szabo a efectuat o sesiune de teste pe asfalt, pentru a se pregati de Raliul Brasovului, totul decurgand conform asteptarilor: “Ca in fiecare an, am efectuat o sesiune de teste inaintea raliului de la Brasov pentru a ma acomoda din nou cu masina de concurs. De aceasta data, testele au avut o importanta mai mare, deoarece ne-au ajutat pe mine si pe Rares sa punem la punct unele detalii legate de colaborarea noastra. Totul a decurs perfect si sunt cu moralul ridicat inaintea debutului sezonului” a spus Csongor dupa sesiunea de teste desfasurata in judetul Covasna.

 

Raliul Brasovului, prima etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” 2017, se va desfasura in perioada 31 martie – 1 aprilie pe drumurile de asfalt de langa Brasov. Ca in fiecare an, competitia care deschide sezonul are comandamentul in Brasov, parcul de service urmand a fi amplasat in parcarea Coresi Shopping Resort. Raliul are programate 7 probe speciale cronometrate, in lungime de putin peste 100 de kilometri, care se vor desfasura pe durata a doua zile: Raliul Brasovului debuteaza vineri, la ora 18:00, cu iesirea din service-ul de la Coresi, si se incheie sambata, dupa ora 17, cand primele masini se vor intoarce in parcarea aceluiasi complex comercial.

 

Raliul Brasovului incepe pentru echipajele participante de miercuri seara, cand au loc inscrierile si verificarile administrative, ca apoi ziua de joi sa fie dedicata recunoasterilor traseului de concurs si a verificarilor tehnice. Vineri are loc incalzirea pentru primul raliu al sezonului cu sesiunea oficiala de teste, care va avea loc intre ora 9:00 si 13:00 la iesire din Rasnov spre Poiana Brasov, iar de la ora 16:30 are loc poza de grup la Coresi Shopping Resort. Tot vineri au loc si primele elemente competitive ale raliului: doua probe speciale care vor da startul sezonului: “Rasnov”, in lungime de 8.3 kilometri, si Superspeciala “Brasov Rally Show”, care incepe la ora 19:34 si se desfasoara in centrul orasului Brasov, in zona Modarom – Prefectura – Primarie.

 

Sambata actiunea incepe cu aceeasi sectiune de drum, dintre Poiana Brasov si Rasnov, de aceasta data fiind parcursa in coborare, ca mai apoi concurentii sa evolueze pe speciala “Paraul Rece” si pe reginele raliului: “Babarunca” si “Cheia”, doua probe dificile, in lungime de 27 de kilometri, desfasurate pe drumul dintre Sacele si Cheia. Pentru a creste spectacolul, Raliul Brasovului se incheie cu Power Stage-ul, proba care aduce puncte suplimentare in clasamentul general echipajelor care obtin unul din primii 5 timpi in clasament; astfel, spectacolul e garantat deoarece viteza va fi mare si lupta cu secundele va fi de zile mari.

 

Inscrisi in cadrul clasei 9 si in categoria masinilor cu 2 Roti Motrice, Csongor Szabo si Rares Fetean vor lua startul in Raliul Brasovului cu Swift-ul cu care Csongor s-a impus in 2016 in Cupa Suzuki. Cu trei succesuri in ultimele trei sezoane in raliul brasovean, Csongor are o singura dorinta – sa continue seria de victorii: “In ultimii trei ani am reusit victorii la clasa si in Cupa Suzuki la Brasov. Anul acesta ne propunem acelasi lucru – vrem victoria si o sa ne luptam pentru ea de pe prima pana pe ultima speciala. Va fi un raliu interesant, cu o lupta interesanta cu adversarii nostri si, datorita numarului relativ mic de kilometri cronometrati, este important sa incepem cu dreptul” a spus Csongor.

 

Intotdeauna Raliul Brasovului a fost unul important in economia campionatului. Cine porneste cu avans pe primele speciale si se impune aici pleaca cu un avantaj la urmatoarele etape. Anul acesta vremea se anunta buna si, probabil, variabila anvelopelor va fi eliminata, dar tot se anunta a fi o cursa interesanta. Abia astept sa ne aflam la start si sa pornim intr-un sezon care se anunta excelent” a declarat Rares. Pentru echipajul Szabo – Fetean, abordarea va fi una fara compromisuri, dar in acelasi timp fara riscuri inutile.

 

Cu cateva zile pana la start, Csongor si Rares va invita pe probele speciale ale Raliului Brasovului pentru un spectacol automobilistic: “Masina a fost revizuita si este pregatita, noi suntem pregatiti, echipa ne este alaturi si este pregatita, astfel mai avem un singur lucru de facut: sa dam maximul pe probe. Va asteptam si pe voi sa ne sustineti!” a incheiat Csongor

 

In 2017, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania, Zarah Moden, New Fashion, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Transilvania Broker, Amanet Nova, Gother Service si partenerii media Observatorul de Covasna si RallyMax.ro.