Start in Transilvania Rally pentru Csongor Szabo

Debutul sezonului 2017 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop” a avut loc la Brasov la finalul lunii martie, unde s-a desfasurat Tess Rally, etapa care deschide in mod regulat lupta pe probele speciale de raliu din Romania. Cu o vreme nesperat de frumoasa si asfalt uscat, raliul s-a desfasurat sub privirile unui numar mare de spectatori, care au venit sa vada spectacolul oferit de cele peste 60 de echipaje. Desi la Tess Rally 2017 a urcat pe pozitia secunda a clasei 9, in urma verificarilor tehnice de dupa raliu, echipajul format din Csongor Szabo si Rares Fetean a fost declarat invingator dupa descalificarea echipajului invingator, motivul fiind neconformitatea turbinei motorului.

 

Transilvania Rally, a doua etapa a sezonului 2017, va avea loc in perioada 4-6 mai, avand programati un numar de aproape 160 de kilometri cronometrati pe probele speciale de asfalt din jurul orasului Cluj-Napoca. Recunoasterile traseului de concurs debuteaza miercuri, urmand a se continua joi, atunci cand au loc fotografia oficiala si prezentarea oficiala a echipajelor. Cu sediul central al raliului mutat la Cluj Arena, echipajele vor trece prin fata fanilor prezenti la startul festiv joi seara, incepand cu ora 20:00, in preajma celebrului stadion clujean, ca mai apoi o parte din actiune sa se mute in apropiere: parcul de service, zona unde mecanicii se lupta cu secundele in incercarea de a repara toate stricaciunile, va fi amplasat in parcarea Salii Sporturilor “Horia Demian”.

 

Testele oficiale ale Transilvania Rally sunt programate vineri dimineata, intre 8:00 si 14:00, pe o sectiune din proba “Floresti”, acolo unde doi norocosi castigatori ai concursului partenerului Ferroli vor ocupa locul de copilot in dreapta lui Csongor Szabo pentru o sesiune de antrenament. Impartit in 2 zile, raliul debuteaza vineri la ora 16:00, echipajele avand de parcurs 3 probe speciale lungi (“Tarnita”, “Belis” si “Dangau”), in lungime totala de aproximativ 60 kilometri, ca mai apoi sa revina in zona de service. Prima zi se incheie cu o proba speciala desfasurata la lumina farurilor suplimentare, “Floresti”, unde spectatorii vor avea parte de un spectacol garantat. Mai multe masini de concurs vor evolua pe proba-circuit, intr-un cadru excelent pentru fani, care beneficiaza de o vizibilitate foarte mare datorita amfiteatrelor naturale create de peisajul din zona.

 

Transilvania Rally este foarte interesant in acest sezon. Prima zi de concurs, desi cu doar 4 probe, este lunga si contine speciale dificile. Revenirea specialei “Tarnita” o sa fie spectaculoasa, “Belis”-ul ramane un clasic iar “Dangau”-ul o sa fie o provocare pentru toate echipajele, un loc unde o sa se faca diferenta. Suntem curiosi care va fi atmosfera pe “Floresti”, proba care este orientata catre spectatori si care-i invita pe acestia sa fie in numar mare alaturi de noi a descris Csongor prima zi a Transilvania Rally.

 

A doua zi de concurs programeaza un total de 91 kilometri cronometrati, desfasurati in zona Belis – Manastireni – Rasca, acolo unde echipajele vor evolua pe speciale in urcare sau in coborare, pe sectiuni de drum virajate si inguste, rapide si inselatoare, toate reprezentand ingredientele ideale pentru o provocare pentru toate echipajele. Cu 10 speciale in program, sambata o sa fie ziua cea mai lunga si interesanta chiar si pentru spectatori, cu doua treceri consecutive pe “Floresti”, speciala cea mai apropiata de Cluj-Napoca, dar si cu o superspeciala noua, care se va desfasura in zona Cluj Arena – Parcul Central din oras, incepand cu ora 18:26. Sambata o sa fie o zi lunga. Speram sa avem un parcurs bun vineri, sa ocupam o pozitie buna, iar sambata sa ne conservam rezultatul si sa terminam cu bine raliul. a spus Csongor.

 

Pentru noi, raliul de la Cluj este unul foarte important. Dupa rezultatul final de la Brasov, avem o misiune clara: sa ne consolidam avansul in fruntea clasamentului clasei 9 cu o victorie. Transilvania Rally va fi, probabil, cea mai dificila etapa din acest sezon si o vom aborda cu maxima atentie. Avem nevoie de o dictare perfecta pe probele speciale si de incredere maxima pentru a obtine timpi buni si a ne impune. a spus Csongor.

 

Un punct important al motorsportului din Romania, Cluj-Napoca are un numar mare de fani ai motorsportului si atrage anual, la fiecare competitie organizata in zona, spectatori din judetele din Transilvania. Cu probe speciale spectaculoase, rapide, dar si cu speciale dedicate fanilor, unde spectacolul va fi garantat, Csongor si Rares se asteapta ca numarul celor de pe margine sa fie mare: Intotdeauna m-am simtit bine la raliul de la Cluj, unde atmosfera e frumoasa si raliul interesant. Sper sa avem parte de multi fani pe margine, sa ne incurajeze sa crestem ritmul si sa facem spectacol. Va asteptam pe toate probele, dar mai ales vineri si sambata pe “Floresti” si pe superspeciala de la Cluj Arena de sambata seara, unde show-ul o sa fie garantat! a incheiat Csongor.

 

In 2017, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania, Zarah Moden, New Fashion, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Transilvania Broker, Alisca Vending, Gother Service si partenerii media Observatorul de Covasna si RallyMax.ro.