Un nou sezon si noi planuri pentru Csongor Szabo

Campionatul National de Raliuri ”Dunlop” se pregateste de startul intr-un nou sezon care se anunta mai mult decat disputat, cu multe echipaje noi la start, cu o serie de piloti titrati care revin pe probele speciale, dar si cu multe masini performante care vor fi implicate in luptele pentru podiumuri. Cu un numar de sapte etape, raliurile se vor desfasura in unele din principalele centre de motorsport din Romania: Brasov, Cluj-Napoca, Arad, Bacau, Odorheiu Secuiesc, Iasi si Sibiu.

 

Cu un numar record de participanti la start, Raliul Brasovului, etapa care deschide ”balul” din 2018, se desfasoara in acest weekend in judetul cu acelasi nume, pe o lungime de peste 140 de kilometri cronometrati. Tess Rally Brasov are loc, in acest sezon, in perioada 24 – 25 martie, cu zona de service amplasata in parcarea centrului comercial Coresi Shopping Center, acolo unde fanii urmaresc echipele tehnice la treaba.

In programul din 2018 al raliului, recunoasterile traseului de concurs se vor desfasura intreaga zi de joi si vineri dimineata, ca mai apoi, vineri, intre orele 13:00 si 18:00, sa se desfasoare testele oficiale ale raliului, pe urcarea dintre Rasnov si Poiana Brasov. Acesta este primul moment cand fanii pot vedea pilotii in actiune, in timp ce acestia din urma vor face ultimele modificari la setarile masinilor de curse. Cu startul festiv programat vineri seara, la ora 20:00, in Piata Sfatului, fanii vor avea numeroase oportunitati pentru a povesti cu sportivii preferati.

 

Cu mai multi kilometri decat in anii trecuti, Raliul Brasovului 2018 se va desfasura pe celebrele probe speciale de asfalt de langa Brasov, debutand sambata, dupa ora 12:00, cu celebra urcare de pe ”Poiana”, dintre Livada Postei si Poiana Brasov. Traseul raliului mai cuprinde coborarea pe acelasi drum, care va avea loc duminica, dupa ora 16:00, dar si parcurgerea sectiunii de drum dintre Poiana Brasov si Rasnov, dintre Rasnov si Predeal (Paraul Rece) si reginele raliului, ”Babarunca” si ”Cheia”, care vor avea loc duminica dimineata, pe drumul dintre Sacele si Cheia. Unul din cele mai importante momente ale raliului, Brasov Rally Show, va avea loc sambata, dupa ora 19:20, pe traseul pregatit de organizator special pentru fani, in centrul Brasovului.

 

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, sezonul 2018 incepe in forta, echipajul Sonic Motorsport continuand evolutiile cu Ford-ul Fiesta R2. Considerat de Csongor raliul ”de casa”, Brasovul va fi prima provocare a echipajului in acest an, un sezon in care cei doi isi doresc sa progreseze constant, sa devina campioni ai clasei 7 si sa obtina podiumul categoriei masinilor cu 2 Roti Motrice. ”Suntem entuziasmti sa incepem un nou sezon care se anunta interesant si disputat. Suntem pregatiti de start” a spus Csongor, entuziasmat.

 

Pentru echipaj, perioada de acomodare s-a incheiat, cu o serie de teste efectuate inaintea raliului, acolo unde Csongor si-a facut ”incalzirea” pentru debutul sezonului. ”Am efectuat inainte de Brasov o sesiune de teste la Sugas, unde am mai deslusit din misterele masinii. Inca mai avem de invatat pana sa stapanim masina la fel de bine cum se intampla cu Suzuki-ul Swift, dar suntem pe drumul cel bun si suntem pregatiti de un start bun la Brasov. Ne propunem sa continuam progresul pe parcursul sezonului, sa fim implicati in luptele de pe probele speciale constant si, desigur, speram sa reusim sa facem spectacol si pentru fanii de pe margine” a continuat Csongor.

 

Pentru echipaj, obiectivul princial al sezonului din punct de vedere al rezultatelor il reprezinta titlul clasei 7, acolo unde Csongor si Rares vor concura cu Ford-ul Fiesta R2. ”Ne dorim ca prin viteza si ritmul pe care il vom arata pe probele speciale sa ne impunem la finalul sezonului in cadrul clasei 7. Nu va fi usor, vom avea de luptat pentru acest obiectiv, dar suntem determinati sa il obtinem. De asemenea, ne dorim cat mai multe podiumuri in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice la cele 7 etape din calendar” a incheiat Csongor.

 

Incepem un nou sezon cu entuziasm si dorinte de progres constant. Si eu si Csongor ne simtim tot mai bine in Fiesta R2, cu care speram sa avem rezultate bune intreg sezonul, incepand cu Raliul Brasovului. Prima etapa se anunta una dificila, ca de obicei, prin prisma concurentei serioase si a conditiilor meteo care se anunta schimbatoare, cu sanse mari de ploaie sau zapada. O sa fim la start si vom da tot ce avem mai bun pe probele speciale.” a spus Rares, copilotul echipajului Sonic Motorsport.

 

Fanii motorsportului si ai echipajului sunt asteptati la Brasov in acest weekend pentru spectacol automobilistic, aproximativ 90 de echipaje urmand a se afla la start. Cum vremea se anunta schimbatoare, derapajele si show-ul oferit de echipaje va fi, cu siguranta, prezent. ”Brasovul este, ca de obicei, imprevizibil. Exista sanse sa avem parte de ploi si ninsori, care vor aduce si mai mult spectacol pentru fani. Ne dorim ca spectatorii sa nu se sperie de posibilele temperaturi scazute si sa fie prezenti pe probele speciale” a transmis Csongor Szabo fanilor raliurilor.

 

In 2018, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Gother Service si partenerii media RallyMax, We Radio si Observatorul de Covasna.