Adrian Răspopa și Virgin Radio fac show la Raliul Sibiului

Adrian Răspopa, cvintuplul campion național al categoriei două roți motrice, revine în întrecerea națională după un an de absență și, alături de partenerul Virgin Radio, ne propune două premiere: evoluție pe o mașină R5 și copilotul Alexandru Tămășescu.

În urmă cu un an, Adrian Răspopa își trecea în cont cel de-al cincilea titlu în Campionatul Național de Raliuri Dunlop la categoria două roți motrice. În acest sezon și-a canalizat energia pentru a organiza, ca de fiecare dată, la cele mai înalte cote, Raliul Moldovei Bacău, competiție care pentru al doilea an la rând a fost inclusă în calendarul FIA ERT. Îi lipsea însă adrenalina pe care ți-o oferă prezența pe probele speciale la volanul mașinii de concurs, iar bunul său prieten, Cătălin Grigoriu, știa acest lucru. Îi cunoaște pasiunea de pe vremea în care i-a stat în dreapta, iar faptul că Răspopa i-a fost alături la primii săi pași în raliuri nu-l poate uita. Și, în miez de august, de ziua lui Adi, i-a făcut un cadou special: ”La Raliul Sibiului, vei merge cu mașina mea!”.

 

La Iași, Cătălin a reconfirmat că este ultima sa apariție din acest an la volanul modelului Ford Fiesta R5. Între timp, Adi Răspopa pusese la punct detaliile. ”Am ales să merg tot pe o legătură de suflet. Mi-au fost alături și la Raliul Moldovei Bacău și suntem împreună și în Raliul Sibiului 2018. Da, ați bănuit bine, este vorba despre Virgin Radio, și împreună am gândit un proiect special, spectaculos, așa cum v-au obișnuit în toate demersurile lor. Din toate punctele de vedere. Ne dorim să oferim spectacol pe probele speciale, pentru fanii raliurilor, dar, în egală măsură, avem surprize plăcute și pentru ceilalți sibieni pe care sperăm să-i atragem alături de Virgin Radio către acest sport ”, ne-a dezvăluit Adi.

 

Surprizele sale nu se opresc însă aici. Dacă din 2011 încoace, cu o singură excepție, Transilvania Rally 2015, a concurat doar alături de Cătălin Grigoriu și Cosmin Diacu, de data aceasta va avea în dreapta un alt prieten. Este vorba despre Alexandru Tămășescu, cel care este ”responsabil” de cea mai longevivă și, actualmente, unica emisiune TV dedicată raliurilor, RallyMagazin. Revenit în competițiile oficiale, tot în postura de copilot, cu prilejul Cotnari Rally Iași Centenar, Alex ne-a declarat: ”Am scris despre prestațiile lui Adi, i-am comentat la televiziune evoluțiile și, în timp, am legat o prietenie extraordinară.  N-am ezitat vreun moment atunci când mi-a făcut propunerea și sunt sigur că proiectul Virgin Radio Rally va reprezenta un moment special în istoria sezonului 2018 a CNRD”.

 

Raliul Sibiului este programat în perioada 4-7 octombrie. Competiția propriu-zisă se va derula în zilele de 5, 6 și 7 octombrie și le propune concurenților un traseu de 639,20 km, din care 120,50 km este lungimea celor 13 probe speciale.