Ultima provocare pentru DTO Tellur Rally Team

Pentru Vali Porcișteanu și Dan Dobre Sibiul reprezintă unul dintre reperele importante ale carierei. ”Dacă, din păcate, Raliul Argeșului nu mai face parte din calendar, Brașovul, Bacăul, acolo unde am devenit campion național, și Sibiul sunt rundele în care mă simt ca acasă”, mărturisește Vali. Și, dacă vorbim despre competiția derulată pe probele din jurul orașului de pe Cibin, reperele sunt simple. Fie și dacă amintim doar despre Colin Mcrae Flat Out Trophy, ori experiența de pe Transfăgărășan alături de Jonny Smith, unul dintre prezentatorii emisiunii ”In viteza a cincea / Fifth Gear”, aveți numai câteva dintre motivele afinității sale pentru această întrecere.

La întrecerea care se va derula la finele acestei săptămâni, pe parcursul a trei zile, obiectivul lui Vali și Dan Dobre este, evident, menținerea poziției secunde în ierarhia absolută. ”Venim după un raliu încheiat trist, cu o ieșire în decor și cu ceva daune la suspensia spate. Am dat deja uitării acel incident și m-am încălzit la ultima etapă de viteză în coastă, la care, participând cu Mitsubishi, accentul a fost pus pe spectacolul oferit fanilor”, spune Vali. Pentru a continua:Nu ne așteaptă un raliu ușor. Au dispărut din secțiunile ultra-rapide de anul trecut și mă bucur că organizatorii au ținut cont de feedback-ul nostru, chiar dacă a rămas speciala Nou Roman. Nucet și Chirpăr, solicitantul Păltiniș, atât în urcare, cât și în coborâre, probele de pe Transfăgărășan, de la Bâlea Cascadă, și cea de noapte, de la Dobârca, mai rapidă pe asfalt decât era în configurația pe macadam, din epoca ERC, vor reprezenta teste dure pentru toți. Ne vom face temele la recunoașteri și ne dorim un ritm ridicat, dar fără să ne asumăm riscuri inutile. Sigur, ne-am dori o victorie la final de sezon, însă principalul obiectiv sunt punctele care să ne permită să terminăm anul în spatele lui Simone, un rezultat important în contextul în care a fost primul an cu o mașină R5”, a încheiat Vali.

 

La Clasa 3, echipajul DTO Tellur Rally Team compus din Cristian Dolofan și Mihai Sandu vizează nu doar o nouă clasare în puncte în ierarhia FIA, ci și să remonteze diferența de un punct care-i separă de prima poziție în ierarhia Clasei 3. ”Am avut un sezon bun la prima noastră experiență cu o mașină cu tracțiune integrală și sperăm să-l încheiem cu un rezultat care să ne aducă titlul la această categorie care a oferit o dispută acerbă pe întreg parcursul anului. În plus, după ce am parcurs primii kilometri cu Peugeot 208 R5, ne gândim deja și la inter-sezon, pentru că ne dorim să pregătim cu minuțiozitate viitorul sezon în care vom evolua cu această mașină ”, a declarat Cristi.

Raul Badiu și-a acontat deja încă de la Iași titlurile la două roți motrice, Clasa 9 și în Cupa Suzuki, dar nu privește competiția de la Sibiu drept una de vacanță. ”Am debutat în WRC, în Turcia, și am avut o experiență fantastică. Ne dorim să încheiem anul cu o nouă triplă și să adunăm puncte prețioase pentru echipă și, de ce nu, să contribuim la al treilea succes din 2018 al acesteia. Ar reprezenta un rezultat important pentru DTO Tellur Rally Team, care, iată, a devenit o forță a campionatului chiar dacă suntem la primul sezon în această formulă și cu toții am concurat cu mașini noi”, spune Raul.

 

Ca și Cristi Dolofan, și Bogdan și Delia Năstase vin la Sibiu cu gândul la titlu. ”Prezența pe podium la Iași ne-a permis să rămânem în cărțile luptei pentru titlu. Sigur, vom avea parte, așa cum s-a întâmplat de-a lungul întregului an, de o dispută dură, pentru că și adversarii noștri vizează prima poziție, dar suntem optimiști. Sigur, Sebi Barbu, care evoluează acasă, nu o să fie ușor de învins, însă sper să avem un nou raliu curat din punct de vedere tehnic și să avem un ritm care să ne permită să ne batem pentru victorie și, de ce nu, să schimbăm argintul cu aur”, ne-a spus Bogdan.

 

Și Eugen Caragui concurează la Sibiu cu titlul pe masă. ”Am avut deja prima experiență cu o mașină R2 la Sinaia și vom aborda și întrecerea de la Sibiu cu aceasta, vizând titlul debutanților din CNRD, ierarhie în care suntem la doar patru lungimi de primul loc. În plus, ne-am dorit să avem deja un raliu complet cu acest material de concurs, o experiență care ne va prinde bine în perspectiva viitorului sezon în care vom concura cu acesta”, a precizat Eugen. În fine, Ramona Rusu speră să încheie anul cu o nouă clasare pe podiumul debutanților Cupei Dacia, categorie la care este la numai un punct de locul 3. ”Am izbutit deja două locuri 3, la Cluj și Arad, și ne dorim să repetăm performanța și la Sibiu, cu atât mai mult cu cât am putea să terminăm, alături de colegul nostru Eugen, în topul categoriei”, a declarat Ramona.

 

Raliul Sibiului 2018 se va desfășura în zilele de 5,6 și 7 octombrie și le propune concurenților un traseu de 639,20 km, din care 120,50 km este lungimea celor 13 probe speciale.

 

Pe lângă deja clasicii Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) și YatoShop.ro, în sezonul 2018 echipa se mai bucură de susținerea partenerilor Ion Moș și lanțul de farmacii Catena.