70 de piloți la startul Trofeului Teliu

Ultimul weekend al lunii august oferă pasionaților sporturilor cu motor șansa de a-i vedea în acțiune pe cei mai buni piloți români ai întrecerilor de viteză în coastă. Un tronson de 3,55km al DN10 Brașov – Buzău, cu startul la ieșirea din localitatea Teliu, reprezintă traseul celei de-a cincea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2015. Trofeul Teliu a atras și în acest an un număr mare de participanți, lista de înscrieri numărând până în acest moment 70 de concurenți.

 
Paul Andronic, Ovidiu Zaberca și Lucian Răduț, trei piloți ai unor Mitsubishi Lancer EVO care își dispută în acest sezon titlul de campion național absolut, țin capul de afiș al listei înscrișilor și sunt pregătiți să dea totul pentru a-și trece în cont victoria. În aceeași categoria H4 găsim alte 5 mașini spectaculoase, printre care Subaru Impreza WRX pilotat de Cornel Gărdean, Ferrari-ul 430 Challenge al lui Florin Voicu sau BMW-ul 135 diesel pilotat de Costi Stratnic. De altfel, cumulând toate clasele, grupa H este cea mai populată, cu 34 de mașini înscrise.

d3SvUMT

Raul Szene și Alexandru Mitroi sunt principalii favoriți la titlul grupei N, deși Cosmin Săliștean și Ion Nicolae pot emite pretenții la titlul în cazul unei victorii la Teliu. Un duel interesant se va da și în cadrul grupei A, unde Bogdan Ungureanu are un avans de doar 2 puncte în fața coechipierului său, Ciprian Ciobotaru. Alături de aceștia, alți 15 piloți vor lua startul în grupa A. Pentru prima dată de la etapa de debut de la Râșnov, pe lista de înscrieri se găsește un monopost. Andrei Dumitrescu aduce la Teliu singura mașină de grupa D, un Tatuus. Spectatorii ce vor fi prezenți în weekend-ul viitor pe dealul Teliului vor putea admira și 7 superbe modele istorice.

 
Prognoza meteo anunță o vreme călduroasă pentru sfârșitul de săptămână, cu temperaturi situate în jurul valorilor de 30 de grade Celsius. Apa minerală ZIZIN, partener tradițional al organizatorului Auto Blic, se va ocupa de hidratarea concurenților și spectatorilor prezenți la întrecerea automobilistică. Având în vedere că sursa apei minerale naturale ZIZIN este situată nu departe de Teliu, în zona de contact a Masivului Ciucaș cu Depresiunea Brașovului, și că numele ZIZIN s-a asociat cu motorsportul și în trecut, fiind partener al Raliului Brașovului, alăturarea de Trofeul Teliu a venit natural.

 
Sâmbătă, 29 august, sunt programate trei runde de recunoașteri și trei runde de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va decide ordinea de start pentru manșele de concurs. Cele două “urcări” de concurs vor avea loc duminică, 30 august, de la orele 13:15, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloții vor mai avea la dispoziție încă două runde de recunoașteri. 

 

Drumul National 10 dintre localitatea Teliu din judeţul Braşov (km 127) şi Brădet din judeţul Covasna (km 119) va fi închis în intervalele orare care coincid cu desfăşurarea concursului. Sîmbătă, 29 august, circulaţia va fi restricţionată între orele 8.30 – 13.30, respectiv 14.30 -20.30, iar duminică, 30 august, între orele 8.00 – 11.30, respectiv 12.30 – 18.30.