Baia Mare revine in motorsportul romanesc

În perioada 20-21 august 2011, la poalele Gutâiului, vor avea loc etapele XI si XII din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă – Dunlop, ediția 2011. Vor fi primii pași în a readuce Baia Mare şi Maramureşul pe harta automobilismului sportiv din România.

 

Cei doi iniţiatori ai proiectului, Mihai Leu şi Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, au vorbit despre acest eveniment in cadrul unei conferinte de presa.

 

 Ne-am dorit să reînnodăm tradiţia automobilistică din Maramureş, dat find că, în timp, au existat numeroase manifestări automobilistice foarte iubite aici. Din păcate nu şi în ultimul timp. În acest an, cu ajutorul lui Mihai Leu, am reuşit să introducem  în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), o dublă etapă de viteză in coasta. O ramură de sport auto, care pe traseul de la Gutai are o bogata traditie. Dacă vom trece cu brio acest test, atunci forul care conduce destinele automobilismului sportiv din Romania, ar putea să îşi dea girul pentru o etapa de Campionat Naţional de Raliuri în Maramureş, în 2012 a precizat Cătălin Cherecheş.

 „În Baia Mare mereu au fost raliuri foarte frumoase şi apreciate de toţi piloţii. După mai multe discuţii cu domnul primar Cătălin Cherecheş, am decis să încercăm să promovăm din nou raliul în Baia Mare, ca etapă de Campionat Naţional. Dacă aceaste etape de viteză in coasta vor fi o reuşită, atunci anul viitor vom incerca sa introducem o etapă de Campionat Naţional de Raliuri, din nou în Baia Mare. Traseul pe care se va alerga în august va fi de 4-5 km. Din fericire, drumul este bun şi am iesit bine la „inspecția” organizată de membrii comisiei de specialiate a FRAS. Vom lansa invitaţii şi pentru piloţi din Ungaria, care sperăm să revină, în 2012, la startul etapei de raliu. Ne aşteptăm la cel puţin 50 de concurenţia spus campionul national de raliuri din 2003, Mihai Leu. 

 

Vineri, 19 august, după finalizarea verificărilor tehnice și administrative, participanții vor lua „startul” într-o demonstrație de măiestrie în pilotaj. Traseul ales este în jurul Pieței Revoluției din Baia Mare.

  

Cele două etape din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă – Dunlop 2011 se vor desfășura sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv sub denumirea „Trofeul Maramureșului – Ambient” și sunt sustinute de Primăria Municipiului Baia Mare, în calitate de partener oficial și de Ambient în calitate de partener principal.