Concurenții grupei A se pregătesc de Trofeul Teliu

Ediția 2015 a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop este una foarte disputată. Lipsa multiplului campion național Lucien Hora și al monopostului său Lola a lăsat deschisă lupta clasamentului OPEN, trei piloți fiind pretendenți la titlu: Paul Andronic, Ovidiu Zaberca și Lucian Răduț. Celelalte categorii beneficiază la rândul lor de lupte încinse, une dintre acestea fiind grupaA, acolo unde primii doi clasați sunt despărțiți înainte de Trofeul Teliu de doar 2 puncte.

 

Niciun concurent al grupei A nu a reușit până acum în acest sezon să câștige de două ori. După ce Liviu Savu (Mitsubishi Lancer EVO IX) s-a impus acasă, la Râșnov, în debutul campionatului, acesta nu a mai luat startul până la Sinaia și se află momentan doar pe a cincea poziție a clasamentului. În fața sa este poziționat pilotul singurului Subaru Impreza din fruntea grupei A, Adrian Sotingeanu. Deși nu a luat startul la Straja, victoria obținută la Sinaia îl ține pe Sotingeanu la doar 3 puncte de Radu Ortelecan (Mitsubishi Lancer EVO VI).

Bogdan Ungureanu
Bogdan Ungureanu

Primele două poziții ale clasamentului grupei A sunt ocupate de Bogdan Ungureanu, respectiv Ciprian Ciobotaru, alți doi piloți ai unor Mitsubishi Lancer EVO IX. După un loc 4 la Râșnov, într-o etapă de acomodare cu noua mașină, Ungureanu a câștigat runda de la Straja și a terminat pe a doua treaptă a podiumului la Rânca și Sinaia. Această constanță îl poziționează pe pilotul brașovean pe primul loc al grupei. Deși nu a reușit încă o victorie în acest sezon, Ciobotaru a urcat în trei rânduri pe podium și se află la doar două puncte în urma lui Ungureanu. Este de menționat și victoria lui Eduard Stan (Mitsubishi Lancer Evo VII) la Rânca, aceasta fiind însă și unica sa participare în actuala ediție de campionat.

 
Trofeul Teliu, ce se va desfășura în perioada 29-20 august, marchează următorul episod al luptei pentru tilul grupei A, primii cinci clasați anunțându-și cu toții participarea. Sâmbătă, 29 august, sunt programate trei runde de recunoașteri și trei runde de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va decide ordinea de start pentru manșele de concurs. Cele două “urcări” de concurs vor avea loc duminică, 30 august, de la orele 13:15, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloții vor mai avea la dispoziție încă două runde de recunoașteri.

Ciprian Ciobotaru
Ciprian Ciobotaru

Trofeul Teliu se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliție Rutieră a județelor Brașov și Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov și al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brașov. Asistența medicala este asigurata de Apel One Med.

 

Consiliul Local și Primăria Teliu susțin Trofeul Teliu în calitate de parteneri pricipali. Partenerul evenimentului: Pro X.