Epilog la editia a patra a Muscel Racing Contest

Asadar, s-a mai scris istoria unei editii a Muscel Racing Contest. Acest prim eveniment din calendarul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011, intrecere derulata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a propus un nou traseu pe deja traditionalul Mateias, unul acceptat ca fiind probabil cel mai rapid si tehnic al campionatului. Spectacolul sportiv (ce a fost completat de-a lungul weekendului de o multime de evenimente conexe) a atras o multime de fani, numarul acestora depasind duminica 10.000.

 

 

Muscel Racing Contest pe scurt

 

Intrecerile s-au derulat tot pe DN 73, insa s-a concurat dinspre Dragoslavele spre Campulung, startul fiind la Km 67,050, iar finisul la Km 61,900. Traseul insumeaza 5,150 km, panta medie este de 6,9%, iar cea maxima de 8,4%, iar diferenta de nivel este de 150 de metri.

 

Dupa ce anul trecut reusise trei victoria in patru curse pe fostul traseu de pe Mateias, la editia din acest an a Muscel Racing Contest Lucien Hora si-a mai trecut in cont o “dubla”. Resiteanul a mers din ce in ce mai repede cu fiecare aparitie pe traseu, obtinand titlul “King of the Hill” cu timpul de 2:13.648, realizat in concursul de duminica. Luci a ajuns, totodata, la 17 curse consecutive incheiate pe prima treapta a podiumului.

 

Paul Andronic a reusit doua victoria la Grupa H. Iar daca vineri n-a izbutit sa urce pe podiumul Open, duminica a revenit in pozitia cu care ne-a obisnuit inca din 2010, aceea de secondant a lui Hora.

 

Victor Baldescu a adus in campionat un Gabat Ford, masina care a castigat titlul in Austria acum doi ani. Dupa ce, cu un efort remarcabil, a schimbat diferentialul ce il impiedicase sa ia startul vineri, duminica, fostul campion a ocupat locul secund la Grupa H in conditiile in care a avut un handicap evident fata de ceilalti concurenti in ceea ce priveste cunoasterea traseului.

 

Doua succese si pentru Nistoran, la Grupa N, care si-a trecut in cont tot atatea aparitii pe podiumul Open. Mai mult, in runda intai acesta a ocupat locul secund in aceasta ierarhie, rezultat care reprezinta cea mai buna performanta a carierei.

 

Mihai Campeanu si Ciprian Ciobotaru si-au impartit victoriile la Grupa A. Una in care, duminica, am vazut la lucru si Renault-ul Clio R3 pe care a concurat in CNRD Edwin Keleti. Acesta a fost inchiriat din Franta de George Grigorescu, revenit in competitii cu un podium la A si victorie la Clasa A3.

 

Edwin Keleti si Nicu Iordache au iesit spectaculos vineri in decor si au fost repusi pe traseu de organizatori. Operatiunea a fost la fel de spectaculoasa, a durat cateva ore, implicand si aducerea unei macarale. Din fericire, masina lui Edwin nu a fost grav avariata, astfel ca el se va prezenta la etapa din CNRD programata la sfaristul acestei saptamani.