Mr. Bean la Teliu

Fascinaţia maşinilor istorice dar şi spectacolul vitezei l-au determinat pe Vali Brădăţeanu să se alinieze la startul curselor de coastă la volanul unui Austin Mini Special pe care publicul l-a alintat cu umor “maşina lui Mr. Bean”. Terminat în ajunul cursei, Mini-ul argintiu nu a putut emite pretenţii la un rezultat fruntaş cu atât mai mult cu cât clasa din care face parte nu a fost constituită.

 

Este maşina cu cea mai mică putere din campionat, are doar 45 CP şi mi-aş fi dorit ca sensul cursei să fie ….la vale”, declara Vali. “Sunt bucuros însă că am reuşit să debutez la această etapă şi să cinstesc împreună cu colegii mei din Retromobil memoria marelui campion Eugeniu Ionescu-Cristea. M-a impresionat căldura cu care publicul a primit aceste vehicule istorice chiar dacă nu au putut fi strunite la maximum cum o făceau piloţii de acum 30-40 de ani”.

 

Următoarea cursă la care îl veţi vedea în acţiune pe “Mr. Bean” este Trofeul Sinaia ce se va desfăşura pe 22-24 iulie. “Invit publicul să vină în număr cât mai mare la spectacolul de la Sinaia pentru a vedea în acţiune aceste minunate automobile istorice de competiţie, o fărâmă din trecutul motorizat al Europei. Multumesc pentru susţinere prietenilor de la West Service 2000 şi familiei”, a încheiat Vali.

Câteva date tehnice despre maşina de concurs:

Austin Mini Special

model cu serie de fabricatie 2 ani si preparat conform fisei de omologare FIA.

An: 1980

Motor: 4 cilindri, amplasat transversal

Cilindree: 1100 cmc

Putere: 45 CP

Frâne: tambur pe toate roţile.

Greutate: 620 kg

Roţi: Minilight 6×10 echipate cu pneuri Yokohama A008.

 

credit foto: Sorin Pop, Rallyzoom.ro

3 thoughts on “Mr. Bean la Teliu”

  1. Chiar a fost o masina extrem de simpatica.Aparitia acestui model la etapa de la Teliu a facut ca si cei de la Pro TV sa prezinte la stirile sportive imagini de la acest eveniment, unde prezentatoare a vorbit despre aparitia unei masini ca cea a lui Mr.Brean!

Comments are closed.