Prima masina electrica la Campionatul Național de Viteză în Coasta Dunlop 2018 trimisa de Kaufland Romania

 

Kaufland România trimite o mașină electrică să concureze în Campionatul Național de Viteză în Coasta, pentru prima dată în istorie, din dorința de a susține mobilitatea cu zero emisii și de a promova grija față de mediul înconjurător.

 

Mașina electrică susținută de Kaufland România va concura la Campionatul Național de Viteză în Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

 

Modelul VW Golf GTI va trece printr-un proces de transformare special pentru competiție și va fi condusă de către pilotul Sorin Ghișoi. Transformările au legătură cu trecerea de la motorul cu combustie internă la unul electric și cu omologarea FIA:

•    schimbarea motorului termic cu unul electric performant;
•    înlocuirea sistemului de alimentare cu combustibil cu un sistem de alimentare electrică a motorului;
•    upgrade al suspensiei şi al sistemului de frânare;
•    dotarea maşinii cu jante şi anvelope specifice regimului de curse;
•    upgrade al sistemului de siguranţă;
•    dotarea cu sistem de comunicaţii performant şi cu sistem de camere video în interior şi exterior.

 

Mașina nu poluează deloc chimic și aproape deloc fonic, este eficientă din punct de vedere tehnic, ușor de manevrat, având o reacție de răspuns extrem de rapidă la comenzi, un demaraj demn de filmele de acțiune. Componenta ecologică nu este nici ea de neglijat, ca sursă de alimentare putându-se folosi curent electric obținut din resurse alternative de energie, precum cea eoliană, solară sau hidroenergie.

 

Cu acest prilej, Kaufland România lansează un concurs ce oferă șansa de a ocupa locul din dreapta pilotului Sorin Ghișoi la etapa din 21-22 aprilie, în care mașina electrică va participa ca ,,deschizător de drum”.

 

Concursul se va desfășura pe pagina de Facebook Kaufland România începând de sâmbătă, 14.04.2018, ora 10:00, și până duminică, 15.04.2018, ora 23:59 și este deschis tuturor celor care iubesc viteza, spectacolul și adrenalina și vor să încerce o experiență unică.

 

Concursul va desemna patru câștigători prin tragere la sorți, ce vor fi anunțați în data de 16 aprilie 2018, și care vor ocupa, pe rând, un loc în mașina pilotată de campionul multiplu de raliu în timpul demonstrației de ,,deschizător de drum” de la Râșnov. Timp de 8 ore, câștigătorii se vor bucura de spectacol și vor avea ocazia de a parcurge traseul foarte dificil de aproximativ 5 km, unde piloții profesioniști ating în mod normal viteze de până la 230 km/h.

 

 

,,Ne-am propus să inovăm și să susținem proiecte inovatoare în toate acțiunile noastre. Suntem alături de Kaufland e-Rally Team din dorința de a promova utilizarea mașinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastră inițiativă în acest sens. Am lansat în anul 2016 prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, pe care am pus-o la dispoziția tuturor în mod gratuit. În 2018, am ajuns la peste 20 de stații amplasate în parcările noastre, oferind astfel o autonomie și mai mare în deplasare. Credem că prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai mulți oameni să fie eco. Responsabilitatea față de mediu a fost și va fi întotdeauna pe agenda noastră, ca parte integrantă a modului de a face business”declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

 

Despre pilotul Sorin Ghișoi

 

Multiplu campion național în Campionatul Național de Viteză în Coastă, Sorin Ghișoi este un pilot cu 20 de ani de experiență în domeniul sporturilor extreme. Deține 5 titluri de campion și două titluri de vicecampion național, însă a urcat pe podiumul medaliaților de peste 50 de ori.

 

 

Inginer mecanic, absolvent al facultății „Autovehicule rutiere” din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, Sorin Ghișoi și-a transformat pasiunea pentru mașini, care s-a manifestat încă din copilărie, pe vremea când conducea, pe furiș, mașina tatălui său, într-o adevărată meserie. Acum simte că a venit momentul unei noi etape în viața lui, aceea de a-și aduce contribuția la schimbarea în bine a lumii în care trăim, măcar în domeniul pe care îl stăpânește atât de bine, acela auto-moto. Așa că se implică activ, alături de echipa Kaufland e-Rally Team, la transformarea unei mașini de raliu cu motor termic într-o mașină de raliu cu motor electric.

 

Acum simt că a venit vremea să contribui la o lume mai bună, mai ales că am un băiețel la al cărui viitor încep să mă gândesc serios. De aceea ideea unei mașini care nu poluează și care este ieftin de întreținut mi-a părut a fi următorul pas pe care trebuie să îl fac mărturisește pilotul Sorin Ghișoi.

 

Kaufland România încurajează tranziția către un mod de transport sustenabil care protejează, totodată, mediul înconjurător. De asemenea, începând cu 19 martie 2018, Kaufland România pune la dispoziția clienților săi carduri de încărcare a mașinilor electrice, care asigură gratuitatea alimentării și sunt utilizabile exclusiv la cele 20 de stații de alimentare din parcările magazinelor sale.