Recordul de participare la coasta a fost doborat

  • Din cei 79 de piloti ce s-au inscris pentru Trofeul „Teliu” – Memorialul „Eugeniu Ionescu Cristea”, 64 vor lua startul in prima startul in prima „mansa”
  • Pentru a doua etapa, s-au inscris 62 de piloti, dar pana la start numarul lor ar putea sa scada sau sa creasca
  • Desi se anunta ploaie la Teliu, in mod sigur spectacolul va fi total

Desi pe lista de inscrieri la Trofeul „Teliu” – Memorialul „Eugeniu Ionescu Cristea” figurau 79 de nume, pentru prima etapa a „dublei” au confirmat 64 de piloti, cifra ce reprezinta recordul de participare pentru acest sezon la o cursa de coasta.  Totusi, vor lua startul toti cei 13 piloti inscrisi la „istorice”, cea ce reprezinta recordul de participare  pentru superbele masini legendare. Pentru duminica, au confirmat participarea 62 de piloti, dar numarul acestora ar putea sa scada sau sa creasca pana la start.

 

Nu lipsteste nici o „balena” de la start

 

De pe lista de start nu lipseste nici o „balena”,cu exceptia lui Victor Baldescu, „balul” fiind deschis de imbatabilul, pana acum, Lucien Hora, care, cu a sa Lola F3000, este marele favorit al „dublei” de la Teliu. Nu lipseste nici al doilea monopost al sezonului, un Tatuus, pilotat de Andrei Dumitrescu. In mod sigur, cele doua monoposturi vor face senzatie pe virajele de la Teliu.

 

Lupta apriga pentru un loc pe podium

 

Daca pentru primul loc in campionat Hora nu mai are nici un rival, pentru pozitiile de „argint” si „bronz” va fi o batalie pe cinste. Nu de alta, dar Paul Andronic, lider la grupa H, il va avea in coasta pe Chirstian Nistoran, care domina copios ierarhiile la N si juniori. La panda stau Catalin Cismaru si Sorin Iliescu, cei doi asteptand doar un pas gresit al celor din fata, pentru a prinde un loc pe podium.

 

La debutanti vor sari scantei

 

Interesanta va fi lupta la debutanti, acolo unde, in mod sigur, vor sari scantei, mai ales ca, dupa cum se anunta vremea, va ploua toata ziua. Si cum sangele tanar se infierbata rapid, va fi un razboi in adevaratul sens al cavantului intr-o grupa unde nimeni nu este favorit.

 

Pe ploaie sau pe uscat, spectacolul va fi total

 

Fiindca a venit vorba despre prognoza, se pare ca, sambata, in prima zi a „dublei” de la Teliu, va fi ploaie, fenomen ce s-ar putea repeta si duminicva.  In aceste conditii, se va vedea cine „stie” pe ploaie sau cine va sta cuminte si nu va forta inutil. Oricum, pe ploaie sau pe uscaty, se anunta un spectacol de zile mari in cele doua zile de coasta de la Teliu.

 

START ANTRENAMENTE

 

Trofeul „Teliu” – Memorialul „Eugeniu Ionescu Cristea”, este un eveniment organizat de Auto Blic Brasov sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este sustinut de:
Partenerii oficiali: Consiliului Local si Primaria Teliu,
Partener principal: Contempo Cars Brasov – dealer BMW.
Parteneri: Kampur Service Brasov, Olmedo – Piese Auto Brasov si Star – Serv Prejmer – Brasov
Partener media: Kiss FM
Evenimentul se va desfasura sub directa supraveghere a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov si Inspectoratul Judetean de Politie Brasov – Serviciu Politia Rutiera.
Cele doua etape de coasta de la Teliu se vor desfasura pe un traseu pus la dispozitie de Compania de Drumuri Nationale si Autostrazi din Romania – Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov
Multumiri speciale: Restaurantul „Good Life Brasov”
Dan Craciun
Ofiter de presa