Sebastian Stanciu, un specialist al ploii

Pentru Sebastian Stanciu, un lucru este clar. Ii place ploaia! Daca la Resita a fost prima data cand s-a remarcat pe un traseu de viteza in conditii de ploaie, la Sinaia lucrurile au devenit certe. Sustinut de BCR Asigurari in cadrul grupei N, Sebastian pleca inspre Trofeul Sinaia Forever avand ca reper participarea de anul trecut cand concura ca debutant in cadrul Campionatului de Viteza in Coasta Dunlop. De data aceasta, ploaia avea sa-i incerce pe piloti pe un traseu mult mai sinuos unde diferentele de putere si material de concurs au putut fi anulate de pilotaj.

Sebastian Stanciu Trofeul Sinaia Forever 2011 etapa a IX-a

 

Ziua de vineri nu a adus prea multe surprize in clasament, pe uscat Sebastian reusind o clasare pe locul cinci in cadrul grupei N ceea ce a insemnat opt puncte foarte importante in economia campionatului. „Vreau sa remarc organizarea foarte buna a celor doua etape de la Sinaia. Pot spune ca a fost un weekend excelent intr-un cadru superb. Este primul traseu din 2011 care pastreaza configuratia de anul trecut si acest lucru m-a ajutat foarte mult sa-mi analizez evolutia. Masina a functionat impecabil, dar acest lucru este ceva normal atunci cand ai alaturi de tine o echipa profesionista precum cea de la Colina Motors. Prietenia care ne leaga ma motiveaza foarte mult si vreau sa le rasplatesc eforturile cu rezultate cat mai bune.

 

Ploaia de sambata noapte care a continuat si duminica a venit insa in ajutorul lui Sebastian. Reusind un timp care il clasa pe locul patru in clasamentul general dupa antrenamente, Sebastian Stanciu devenea pilotul de urmarit in concurs. Timpul din calificari era mai bun decat al multor piloti cu state vechi in competitiile de viteza in coasta. „ Din nou m-am simtit foarte bine pe ploaie si acest lucru s-a vazut. Timpul realizat duminica la antrenamente pe traseul umed este acelasi cu cel pe care l-am obtinut anul trecut in conditii meteorologice favorabile. M-am simtit extraordinar sa obtin rezultate apropiate cu cele ale pilotilor mult mai experimentati si sa simt tensiunea luptei pentru sutimile de secunda care faceau diferenta intre pilotii din varful clasamentului general.Cel mai mult insa ma bucur ca am evoluat mult fata de anul trecut

 
 

Sebastian Stanciu Trofeul Sinaia Forever 2011

 

Din pacate, ploaia a incetat inaintea inceperii manselor de concurs si astfel traseul s-a uscat partial, iar puterile superioare ale masinilor de la celelate grupe au inceput sa isi faca simtita prezenta. Locul noua in clasamentul Open i-au conferit lui Sebastian Stanciu inca doua puncte, diferenta intre locurile sapte, opt si noua fiind de doar cinci sutimi. Cu toate ca nu si-a depasit targetul in materie de puncte acumulate, la Open si in cadrul grupei N, Sebastian Stanciu poate fi multumit intrucat de acum si-a gasit un nou aliat. Ploaia.   

 

Sebastian Stanciu este sustinut in acest sezon de BCR Asigurari, Konica Minolta, Search Corporation, AMV Grup Construct si Autosolution. Urmatoarele etape se vor desfasura pe probele de la Baia Mare si Ranca, campionatul urmand a se incheia cu dubla de la Rasnov.

 

credit foto: Catalin Oprea