40 de piloti vor lua startul in Trofeul Maramuresului

 

Trofeul Maramuresului- Ambient, insemnand etapele a XI-a si a XII-a ale CNVCD 2011 vor incinge in acest week-end poalele Gutaiului, avand la start 40 de piloti si 5 echipe. Astazi, dupa finalizarea verificarilor tehnice si administrative, participantii au facut o demonstratie de pilotaj in jurul Pieței Revolutiei din Baia Mare, urmand ca maine dimineata de la ora 07:00 sa se deschida parcul de service, de la ora 08:00 sa inceapa recunoasterile cronometrate, iar de la ora 09:00 antrenamentele, conform listei de AICI .

 

 

Bolizii de curse sunt gata sa ia din nou startul pe traseul din M-tii Gutai, o mult asteptata revenire a Maramuresului pe harta automobilismului sportiv din Romania. Pe lista de start a etapelor XI si XII ale Campionatului National de Viteza in Coasta – Dunlop  se afla 40 de concurenti, cei care si-au prezentat vineri masinile de concurs in Piata Revolutiei din Baia Mare, unde motoarele de curse nu au mai rasunat din 2006.

 

In privinta traseului, din pacate nu a fost posibila alegerea celei mai bune variante, din cauza starii precare a Drumului National 18, iar solutia a fost scurtarea pana la 3,8 km, adica cea mai buna portiune a traseului, in conditiile actuale. Desi decizia organizatorilor a iscat unele discutii, in cele din urma toata lumea a cazut de acord, acceptand aceasta alegere – probabil singura posibila, dar care pastreaza totusi promisiunea unei curse excelente pe un traseu foarte selectiv.

 

Cursa de coasta din Pasul Gutin are o bogata istorie, concurentii de astazi urmand sa mearga pe urmele unor nume de legenda ale curselor romanesti dinainte de ’90. Prima varianta a traseului avea startul in dreptul celebrei porti maramuresene si sosirea la Pasul Pintea, configuratie care masura 8 km si care era dominata de piloti ca Eugeniu Ionescu Cristea, Stefan Iancovici, sau Laurentiu Borbely.

 

 

Urmatoarea varianta, alergata pana la Revolutie, era si mai lunga, startul fiind mutat cu 3 kilometri mai jos, la intersectia cu drumul care duce in statiunea Mogosa, in timp ce sosirea ramanea neschimbata, ducand traseul la considerabila lungime de 11 km. Aici s-au remarcat Victor Nicoara si Nicu Grigoras, bataliile dintre cei doi componenti ai echipei de uzina Dacia fiind absolut memorabile.

 

Un expert al curselor de atunci – cand era printre pilotii de top, si acum – cand este vicepresedinte FRAS, Stefan Vasile gaseste traseul dificil, unul care solicita tehnica de pilotaj si ale carui secrete nu pot fi descoperite in doar cateva zile. Motiv pentru care intrecerea, desi scurtata la 3,8 kilometri, se anunta extrem de interesanta.

 

 

Cele doua etape din cadrul Campionatului National de Viteza în Coasta Dunlop 2011 se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sutinerea Primariei Municipiului Baia Mare, in calitate de partener oficial si a “Ambient” in calitate de partener principal.

 

Program :

 

08:00- 09:00 Recunoasteri cronometrate
09:00- 10:30 Antrenamente cronometrate mansa I
10:30- 12:00 Antrenamente cronometrate mansa a II-a
12:00- 13:30 Mansa I de concurs
13:30- 15:00 Mansa a II-a de concurs
16:30 Festivitatea de premiere – Baia Mare – Piata Revolutiei

 

 

Via| Fras.ro

One thought on “40 de piloti vor lua startul in Trofeul Maramuresului”

Comments are closed.