Campion din primul an

Anul de debut a fost pentru Costi Stratnic un an plin din toate punctele de vedere. A cunoscut succesul inca de la prima participare dar a trait de doua ori experienta abandonului prin iesiri spectaculoase in decor. A fost fortat sa se acomodeze cu o masina capricioasa, a trecut prin rezultate medii pentru ca in repetate randuri sa se remarce prin viteza si aplomb intr-un campionat extrem de disputat. Puse toate cap la cap, Costi a acumulat experienta in anul competitional 2011 cat altii in multi ani de cariera. Iar la final, tenacitatea si determinarea i-au adus titlul de Campion National la Debutanti.

 

Sezonul 2011 din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop a fost anul in care nu mai putin de 42 de debutanti au participat la acest nivel. Unsprezece dintre ei au urcat cel putin o data pe podium in conditiile in care la fiecare etapa au fost cel putin noua debutanti. Costi a fost la final cel mai bun. Si a reusit acest lucru la o diferenta minima de doar un punct, principalul adversar avand la dispozitie o masina mult mai performanta. 

 

 

 

Am debutat cu gandul sa fac performanta dar nu mi-am setat clar obiectivele intrucat nu stiam care va fi concurenta. S-a dovedit ca m-am aruncat intr-o arena plina cu piloti foarte buni si cu masini foarte puternice. Sunt bucuros ca am avut rezultate la categorii grele cum ar fi grupa H sau automobile cu doua roti motrice dar am platit tribut lipsei de experienta si a unui entuziasm specific debutantilor. Totusi nu am renuntat nicio clipa si in final am reusit rezultatul cel mai important pentru mine, sa fiu cel mai bun dintre debutanti.” a declarat pilotul cu numarul de concurs 475 la finalul etapelor de la Rasnov.

 

Prezenta lui Costi Stratnic in CNVC Dunlop 2011 a fost una remarcabila, el avand rezultate in top trei la grupa H, clasa H3, categoria automobilelor cu 2 Roti Motrice si chiar in cadrul clasamentului echipelor.

 

Cu toate ca sezonul de coasta 2011 s-a incheiat pentru Costi Stratnic, pregatirile pentru 2012 au inceput de pe acum.  Partenerii lui Costi Stratnic in 2011 au fost Omniasig, Flamicom, Romsys si Renault Finance.