Catalin Cismaru incepe sezonul cu o victorie

Alegerea luata de Catalin Cismaru, vicecampionul national al Grupei N in 2011, de a-si continua aventura in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop si in acest an, a fost una de bun augur. Pilotul bucurestean a deschis sezonul 2012 cu o victorie la grupa, incepandu-si astfel drumul lung catre titlul de campion national.

 

Prima etapa a Trofeului Teliu, cea de sambata 19 mai, a fost anulata de organizatori din cauza imprastierii de motorina pe carosabilul umed, urmare a iesirii usoare in decor a unui concurent, care si-a continuat mai apoi evolutia pana la finalul probei, afectand astfel aproape intregul traseu de concurs. Nu s-a acordat niciun punct in aceasta prima etapa si toata atentia s-a indreptat catre cea de duminica, unde Catalin isi dorea sa obtina o clasare cat mai buna.

 

Cismaru a abordat proba cu acelasi stil care l-a consacrat, curat si precis, reusind victoria la grupa N, cu un ecart de peste doua secunde fata de urmatorul clasat.  “Startul noului sezon cu o victorie la grupa N nu poate decat sa ma bucure. Cu toate acestea munca grea abia acum incepe si drumul catre titlul de campion este foarte lung si imprevizibil. Imi pare rau ca prima etapa din acest weekend s-a anulat, cu siguranta m-as fi clasat mai bine in clasamentul Open, fiind un fan al evolutiilor pe ploaie. Masina s-a comportat foarte bine per total, lucru pentru care trebuie sa le multumesc celor din noua echipa de asistenta tehnica din Ungaria, condusa de catre Daniel Bochisspunea Robot la finalul festivitatii de premiere de duminica.

 

Din dorinta de a mai reduce costurile, am evoluat cu o alta marca de pneuri decat cele consacrate, insa acestea s-au dovedit a fi sub nivelul asteptarilor mele, lucru care mi-a afectat putin evolutia. Mai mult, am facut o alegere neispirata, alegand versiunea ultra soft a acestora. M-am simtit foarte bine alaturi de toti cei care ne sunt alaturi la fiecare etapa, ei creaza atmosfera perfecta pentru performante. Am avut un sentiment placut in regrupare cand i-am vazut pe cei de la Digi Sport ca iau interviuri pilotilor. Sper ca nivelul mediatizarii sa creasca cu acest sezon.” erau concluziile lui Catalin dupa un weekend plin de suspans.

 

Catalin Cismaru este sustinut in sezonul 2012 de catre BRD-Groupe Societe Generale, DIGI, Digi Sport si Romtam Construct. Toti cei care ii urmaresc evolutiile sale sunt asteptati la urmatoarele doua etape care vor avea loc la Rasnov in perioada 16-17 iunie.