Ion Nicolae incepe sezonul de coasta 2012 la Teliu

Dupa ce a terminat sezonul trecut pe a treia treapta a podiumului la grupa A3, pilotul Ion Nicolae reincepe sezonul competitional de viteza in coasta week-endul acesta, la Teliu. Ion Nicolae va concura in acest campionat cu aceeasi masina de concurs, Alfa Romeo 147 GTA CUP.

In acest week-end va avea loc la Teliu prima etapa din cadrul Campionatului de Viteza in Coasta Dunlop 2012. Competitia se va intitula “Trofeul Teliu – Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea”, pentru a comemora un an de la disparitia celebrului pilot de curse.

 

La Trofeul Teliu vor participa aproape 90 de piloti, la diferite clase de concurs. La grupa A3 va lua startul si Ion Nicolae, un cunoscut pilot de viteza in coasta, aflat la cel de-al 5-lea an consecutiv pe lista concurentilor. Daca in 2010, Nicolae a alergat la bordul unui VW Golf Turbo, in 2011 a reusit o clasare excelenta la bordul unei masini noi, o Alfa Romeo 147 GTA CUP, masina cu care va concura si in 2012.

 

In 2011, Ion Nicolae s-a clasat pe locul 3 in grupa A3, o grupa destul de stransa si dificila. In acest sezon mi-am propus sa incerc obtinerea titlului la grupa A3, dar si o clasare in primele pozitii la grupa dedicata masinilor cu doua roti motrice. Imi pare bine sa revin la Teliu, un traseu drag mie, pe care sper sa ma descurc onorabil si sa reusesc o pozitie pe podium a declarat Ion Nicolae.

 

In sezonul 2012, Ion Nicolae este sustinut de: Mival Mach1, Arsis Vodafone, EBC Brakes prin 4Turbo.