60 de piloti vor lua startul la Trofeul Campulung Muscel 2012

 În organizarea Clubului Sportiv Brothers Motorsport, în zilele de 1 şi 2 septembrie 2012, se vor desfăşura la Câmpulung etapele a XI-a şi a XII-a din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. „Trofeul Câmpulung Muscel 2012” este promovat în cadrul celei de a VI-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

 

Pe traseul Lereşti – Voina, în zona Barajului Râuşor, drum turistic recent modernizat de către Consiliul Judeţean Argeş cu fonduri europene, se vor confrunta, în premieră, caii putere ai bolizilor de concurs, struniţi de cei mai renumiţi piloţi ai României.

 

Peste 60 de piloţi s-au înscris până acum în competiţia care va fi organizată în acest weekend, printre ei numărându-se şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, fiul său, Călin Tăriceanu Jr., Marco şi Simone Tempestini, Cătălin Cismaru, Daniel Onoriu, dar şi campionul naţional Lucien Hora. Campionul naţional de raliuri en-titre Vali Porcişteanu va alerga şi el în deschiderea competiţiei. “Particip în campionatul naţional de raliuri, dar particip şi la astfel de evenimente extra. La Câmpulung voi participa în calitate de deschizător în etapa de viteză în coastă pentru că nu puteam lipsi de la un asemenea eveniment în judeţul meu. Îmi pare rău că Raliul Argeşului a dispărut în ultimii 2 ani, sper să revină în calendar. La Câmpulung voi veni cu maşina de stradă. Traseul se pretează unei competiţii de coastă, asfaltul este impecabil. Când am făcut testele anul acesta mi-a plăcut ce am văzut, chiar mi-este dor să revin pe acest traseu. Sper ca spectatorii să aibă parte de o competiţie frumoasă, iar piloţii să facă o cursă pe cinste“, a precizat campionul naţional en-titre în cadrul conferinţei de presă a Consiliului Judeţean Argeş în care evenimentul a fost promovat.

 

Vineri, după conferinţa de presă ce va avea loc în Sala Mare a Primăriei Câmpulung, orele 12.00, va fi prezentată o miniexpoziţie de caricatură având ca temă automobilismul, semnată de Bogdan şi Cezar Petry. Vineri seară, de la ora 20,30, la baza sportivă Hidroelectrica, se va organiza tradiţionalul meci de fotbal între concurenţi şi oficiali, care va fi arbitrat de câmpulungeanca Cristina Dorcioman, arbitru FIFA.

 

Una dintre atracţiile competiţiei va fi reprezentantă de grupa maşinilor istorice, acolo unde s-au înscris 10 concurenţi. Călin Popescu Tăriceanu va concura pe o superbă Lancia Fulvia HF 1600 din 1970, dar spectatorii vor putea admira şi alte maşini extraordinare din punct de vedere artistic şi tehnic precum Fiat 128 Rally, Autobianchi Abarth A112, De Tomaso Pantera sau Alfa Romeo Giulia Sprint GTV. De asemenea, în competiţie vor fi şi două monoposturi: Lola F 3000, pilotat de Lucien Hora şi Tatuus CR, pilotat de Andrei Dumitrescu.