Campionii se luptă pentru „TROFEUL CÂMPULUNG MUSCEL 2012”

 În organizarea Clubului Sportiv Brothers Motorsport, în zilele de 1 şi 2 septembrie 2012, se vor desfăşura la Câmpulung etapele a XI-a şi a XII-a din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. „Trofeul Câmpulung Muscel 2012” este promovat în cadrul celei de a VI-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

 

Pe traseul Lereşti – Voina, în zona Barajului Râuşor, drum turistic recent modernizat de către Consiliul Judeţean Argeş cu fonduri europene, se vor confrunta, în premieră, caii putere ai bolizilor de concurs, struniţi de cei mai renumiţi piloţi ai României.

 

80 de piloţi, record pentru Câmpulung, s-au înscris în competiţia care va fi organizată în acest weekend, printre ei numărându-se şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, fiul său, Călin Tăriceanu Jr., dar şi mai mulţi campioni naţionali: Lucien Hora şi Vali Porcişteanu, campionul en-titre, urmând să alerge în deschiderea competiţiei, dar şi Marco Tempestini, campion TT în Italia, dublu câştigător al FIA East Europe Rallying Cup. În cursă vor intra şi 12 maşini istorice. 

 

Vremea se anunţă a fi una frumoasă, astfel că spectatorii îşi pot da întâlnire în număr cât mai mare pe spectaculosul traseu Lereşti- Voina, în preajma barajului Râuşor.

Călin Andrei: „Mă bucur că tradiţia se păstrează la Câmpulung”

Primarul Câmpulungului, Călin Andrei, şi-a manifestat satisfacţia că cele două etape care se desfăşoară în muncipiu se vor ţine pe un traseu nou. „Mă bucur că organizatorii au reuşit să integreze în circuit această competiţie, mai ales că aceste două etape de viteză în coastă se desfăşoară pe un traseu nou, pe un drum proaspăt reabilitat de Consiliu Judeţean. Avem această bucurie, că cele două etape fac parte în continuare din calendarul naţional de viteză în coastă. Este şi o ocazie de a promova turistic zona Voina. Le urez succes tuturor pe traseu. Noi, ca administraţie locală, considerăm că este important să fim parteneri într-un astfel de eveniment care aduce din nou în prim-plan municipiul Câmpulung”, a precizat primarul Călin Andrei.

 

Lucien Hora: „Un traseu care va evidenţia măestria piloţilor”

Campionul naţional Lucien Hora a catalogat traseul Lereşti- Voina drept unul spectaculos, care va scoate în evidenţă măestria piloţilor: „Mă bucur nespus că sunt pentru a opta oară în Câmpulung. Sper să mai prind multe competiţii aici. Îmi plac oamenii şi traseele. De fiecare dată a fost o provocare la Câmpulung, iar venirea cu acest nou traseu, cu atât mai mult. Practic, toţi piloţii pornim de la zero, diferenţa o va face tehnicitatea. Asfaltul arată foarte bine, traseul este securizat, are viraje foarte frumoase, de viteză. Sper să vină foarte multă lume, pentru că spectacolul fără spectatori nu este prea frumos. Aici ne-am învăţat cu mulţi fani. Având în vedere numărul mare de participanţi, sper să fie o cursă fără evenimente, toată lumea să fie mulţumită, şi eu să câştig pe acest traseu care va scoate în evidenţă măiestria piloţilor!“, a precizat Lucien Hora la conferinţa de presă de vineri.

 

Dorin Banciu: „Mă bucur să revin pe traseu chiar acasă”

Şi pilotul Dorin Banciu, legitimat la Brothers Motorsport, care va concura din nou acasă, după doi ani de pauză, este entuziasmat. “Mă bucur că sunt încă o dată participant la o competiţie din partea clubului la care sunt legitimat. După o pauză de 2 ani, unde putea fi un debut mai frumos decât acasă, la Câmpulung? Mă bucur că a apărut un nou traseu în acest circuit. Sper să fie foarte mulţi spectatori, vremea să fie frumoasă, iar noi ne vom strădui să facem un spectacol deosebit”, a menţionat Dorin Banciu.

 

După conferinţa de presă din Sala Mare a Primăriei Câmpulung, a fost prezentată o miniexpoziţie de caricatură având ca temă automobilismul, semnată de Bogdan şi Cezar Petry. În această seară, la baza sportivă Hidroelectrica, se va organiza tradiţionalul meci de fotbal între concurenţi şi oficiali, care va fi arbitrat de câmpulungeanca Cristina Dorcioman, arbitru FIFA. Lucien Hora va fi căpitanul piloţilor.

 

LISTA INSCRIERI

 

Inscrieri dupa verificari tehnice si administrative