Catalin Cismaru devine campion national cu patru etape inainte de final

–      Robot se afla la a noua victorie din unsprezece posibile si a devenit campion national al Grupei N

–      Dupa weekendul de la Paltinis, Catalin a depasit bariera de 200 de puncte

–      Cutia de viteze si o planetara i-au creat emotii suplimentare la Sibiu

 

Liderul Grupei N din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, Catalin Cismaru, a avut un weekend perfect la Sibiu. Pilotul bucurestean s-a impus in ambele etape organizate pe drumul ce face legatura cu statiunea Paltinis, devenin noul campion national al Grupei N cu patru etape inainte de finalul sezonului.

 

Revenit in calendar dupa o pauza de peste treizeci de ani, traseul de la Paltinis a pus la grea incercare pilotii din Campionatul National de Viteza in Coasta. Vineri, 21 septembrie, in prima etapa, concurentii au trebuit sa faca fata conditiilor meteorologice potrivnice, ploaia udand serios proba, la primele ore ale diminetii facandu-si simtita prezenta si ceata. La capatul celor 5,1 kilometri, Catalin Cismaru s-a impus detasat in cadrul Grupei N si a reusit sa urce si pe podiumul final al clasamentului Open, unde a ocupat a treia pozitie.

Sunt foarte multumit de rezultatul obtinut astazi dar mai ales de traseul pe care am concurat. Acesta este unul virajat si foarte tehnic, care te intrebuinteaza foarte mult ca si pilot. Dupa cum am mai spus-o, sunt al fan al evolutiilor in conditii de aderenta scazuta. Ploaia de astazi, care a adus mult pietris pe proba, mi-a adus aminte de etapele de raliuri. Sper si imi doresc din toata inima ca proba de la Paltinis sa devina una permanenta in campionatul de viteza in coasta! Pur si simplu e superb aici! spunea Catalin la finalul etapei a XIII-a desfasurata vineri 21 septembrie.

 

Sambata a fost zi de pauza pentru concurenti, insa echipa de asistenta tehnica a trebuit sa remedieze problema treptei a doua a cutiei de viteze de la Mitsubishi-ul Lancer Evo9, treapta pe care Catalin Cismaru nu a putut sa o foloseasca adecvat vineri. Duminica, in cea de-a XIV-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop,  Robot a obtinut o noua victorie la Grupa N, fiind mai rapid cu peste cinci secunde decat concurentul sosit pe locul secund. Finalul etapei a fost presarat cu emotii pentru pilotul bucurestean, dupa ce o planetara a cedat. Din fericire acest lucru s-a intamplat in a doua mansa de concurs, pozitia in clasament nefiindu-i afectata.

 

Vremea a fost perfecta iar organizatorii ne-au oferit Live cate doi timpi intermediari pe proba, lucru extraordinar pentru piloti. Dupa cei trei kilometri in linie dreapta de la Campulung, etapa asta vine ca o mega bucurie! Este cel mai senzational traseu din campionat si sper ca pe viitor proba sa devina si mai lunga. E o cursa care pune in valoare talentul si spun acest lucru cu toata taria si in asentimentul tuturor pilotilor tehnici care astazi au muncit si s-au distrat pe proba spre incantarea spectatorilor. Sunt fericit ca etapele de la Paltinis au revenit in campionat si e limpede ca si sezonul viitor trebuie sa concuram aici! a mai adaugat Catalin Cismaru la finalul weekendului in care a devenit campion national cu patru etape inainte de finalul sezonului.

 

Caravana Campionatului National de Viteza in Coasta va reveni la Rasnov, acolo unde sunt programate urmatoarele doua etape in perioada 13-14 octombrie. La inceputul sezonului, Catalin Cismaru s-a impus in ambele zile ale Trofeului Rasnov. El este sustinut in acest sezon de catre DIGI, DIGI Sport, Romtam Construct, Hotel Miraj Poiana Brasov, Aquasara si Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

 

Foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro