Noul traseu de la Paltinis i-a adus lui Bogdan Rusea titlul de campion la clasa H2

  • Bogdan Rusea este campion la clasa H2 pentru al doilea an consecutiv
  • Dacia Logan – Serus ramane cea mai rapida masina a clasei H2
 

Pilotul Serus Racing Club devine pentru al doilea an consecutiv campion al clasei H2 cu patru etape inainte de finalul sezonului 2012. Cu cele doua victorii obtinute vineri, 21 septembrie, si duminica, 23 septembrie, pe traseul de la Patinis-Sibiu, este sigur că Bogdan Rusea isi pastreaza titlul de campion obtinut in 2011, anul de debut in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop.     

 

Vineri, traseul in lungime de 5.1 kilometri a pus probleme concurentilor precipitatiile udand din belsug suprafata de concurs, iar ultima mansa cronometrata a fost anulata din cauza uleiului imprastiat accidental pe traseu de catre unul dintre piloti. Bogdan a reusit sa se impuna autoritar la clasa H2, la finalul zilei, cu un ecart de aproape 7 secunde fata de urmatorul clasat.

Foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro

Ma bucur ca am avut ocazia sa concurez pe acest traseu superb. Este unul dintre cele mai frumoase trasee din campionat, insa suprafata carosabila a fost cu multe denivelari si destul de degradata. Vineri am avut parte de conditii extreme cu ploaie si ceata, dar m-am simtit bine pe traseu. Duminica vremea a fost frumoasa, insa am avut ceva probleme cu masina: o piatră mi-a scos din funcţiune pompa de servodirectie. Intre doua urcari, mecanicii de la Serus au reusit sa remedieze problema si masina a functionat perfect, fapt care mi-a adus o noua victorie la clasa H2. Multumesc echipei Serus care mi-a pus la dispozitie din nou o masina perfecta si spectatorilor prezenti inclusiv vineri pe traseu, cand vremea nu a fost chiar prietenoasa. Sunt bucuros ca am obtinut numai locul I în acest an la clasa H2, ceea ce arată că succesul de anul trecut nu a fost intamplator si faptul ca Dacia Logan este un automobil de concurs performant.” erau impresiile cu care Bogdan venea de la Sibiu.

 

Conditiile de concurs au fost perfecte duminica, in cea de-a XIV-a etapa, si, la capatul zilei, Bogdan Rusea reusea sa se impuna din nou la clasa H2, obtinand astfel cea de-a noua sa victorie in acest sezon din tot atatea etape la care a luat startul. Aceasta înseamnă o rata de succes de 100% pentru Dacia Logan pregatita de Service Auto Serus.

 

Marius Amir, director local de vanzari Total Lubricants Romania, a subliniat si el performanta echipei. „In acest an ne-am implicat în susţinerea echipei Serus Racing Club şi rezultatele obținute de-a lungul sezonului au fost pe măsură. Loganul condus de Bogdan Rusea a fost cea mai rapidă maşină la clasa H2, în toate cele nouă etape la care a luat startul. În final, va adjudeca, din nou ca în 2011, titlul de campion la aceeaşi clasă. Toată echipa, Total Lubricants Romania, este mândră de faptul că a reuşit să contribuie la acest succes şi felicităm echipa câştigătoare pentru că a descoperit mixul perfect între maşină, pilot şi mecanici.”    

 

Bogdan va lua startul din nou pe traseul de la Rasnov catre Poiana Brasov, in perioada 13-14 octombrie, cu ocazia etapelor a XV-a si a XVI-a din Campionatul National de Viteza in Coasta.    

One thought on “Noul traseu de la Paltinis i-a adus lui Bogdan Rusea titlul de campion la clasa H2”

Comments are closed.