Andronic castiga si urca pe locul doi

Paul Andronic se impune in cea de-a doua cursa de pe Valea Cetatii, etapa cu numarul XIV din CNVC Dunlop 2012, reusind astfel sa urce pe pozitia secunda a clasamentului general Open, unde il devanseaza cu un punct pe Lucian Radut. Acesta incheie etapa pe locul trei, in spatele lui Catalin Cismaru, castigatorul grupei N.

 

Desfasurata in conditii extreme pentru o intrecere de coasta, cu ploaie, frig si ceata, intrecerea brasoveana i-a pus la grea incercare pe concurenti, insa ziua a decurs fara probleme majore, iar lupta sportiva a fost din nou la inaltime. Paul Andronic s-a dovedit cel mai rapid pilot al zilei, pilotul Autotehnica obtinand astfel prima victorie din sezon. A fost o cursa grea pentru toti, cu vremea umeda si rece, iar conditiile s-au tot schimbat a spus invingatorul Andronic, care a continuat: Imi doream sa castig, ca o revansa pentru sambata, obiectiv pe care l-am indeplinit. Din nou mi-au lipsit pneurile intermediare si le-am folosit pe cele de ploaie, care au intrat greu in temperatura, dar au facut-o pana la urma. Am reusit un timp bun, insa se putea mult mai bine.

 

Catalin Cismaru reuseste un excelent loc secund, impreuna cu cel mai bun rezultat al grupei N, si el simtind competitia ca o mica revansa pentru intrecerea de sambata. Atunci, el a impartit masina cu Catalin Alexandru, lucru care i-a afectat concentrarea. “Am reintrat in normal dupa ziua de ieri si ma bucur enorm pentru acest loc doi la Opena spus Catalin. Felicit organizatorii pentru ca au rezolvat toate problemele care au aparut in timpul desfasurarii concursului, este un mare pas inainte. Pentru mine a fost o etapa fara presiune, avand obiectivul indeplinit, dar astazi a existat putina presiune, pentru a reveni in primele locuri a mai spus campionul grupei N.

 

Lucian Radut a ocupat pozitia a treia in intrecerea de duminica si, chiar daca pierde pozitia a doua la general, bucuresteanul mai poate avea un cuvant de spus in aceasta disputa, in cele doua etape ramase de alergat. Radut, care a trecut la grupa H, dupa ce si-a adjudecat titlul la “A”, a adus imbunatatiri masinii sale inainte de aceasta etapa, pentru a incerca sa ii dea o replica lui Andronic. Miscarea a avut insa plusuri si minusuri deopotriva, adaptarea cu noul comportament al masinii impunand o scurta reacomodare.“E dificil sa modifici masina dupa doi ani in care te-ai obinsuit cu acelasi lucru” a spus Radut. “Am facut multe modificari, nu doar la greutate, care a afectat repartitia maselor, dar si la motor si diferentiale. Pana si zgomotul mult mai mare si mai violent m-a facut sa-mi pierd concentrarea.“ In cursa de duminca el a reusit insa un pas inainte si, daca sambata nu s-a inteles prea bine cu masina in conditii de ploaie, a doua zi a putut ataca primele pozitii ale clasamentului general.  Am inceput sa ma obisnuiesc si am vazut ca pot ataca chiar si primul loc. In prima urcare am avut mici probleme la start, iar franarea tarzie intr-un ac de par m-a facut sa pierd sansa la victorie.

 

Urcarea a doua din concurs a vazut o vreme mai rece, mai multa ploaie si lasarea cetii, astfel ca timpii primei manse au ramas cei de referinta.

 

Ovidiu Zaberca a incheiat pe pozitia a patra, urmat de Norris Mageanu si Lucien Hora. Acesta din urma a privit etapa zilei mai mult ca un bun prilej pentru teste in conditii de ud, spunand ca a avut rezerve si nu a vrut sa forteze, mai ales dupa sperietura de sambata, atunci cand s-a rasucit din cauza unei pete de ulei.
Dan Florea reuseste o mare surpriza, castigand la grupa A si in intrecerea masinilor cu doua roti motrice, la comenzile unui Peugeot 306 Maxi Evo2. El s-a acomodat foarte bine, dupa ce a concurat pentru prima oara cu aceasta masina sambata si incheie pe un foarte bun loc opt la general. In prima mansa din concurs, cea care s-a dovedit hotaratoare in privinta clasamentului zilei, Florea a spus insa ca putea realiza mai mult, fiind deranjat de petele de ulei lasate pe traseu de unul din concurentii din fata sa. “Au fost locuri in care a trebuit sa ridic mult acceleratorul si nu credeam ca am facut un timp atat de bun a spus el. Cred ca puteam merge mult mai tare. Doresc sa-i dedic victoria de la doua roti motrice prietenului  meu Mihnea Dutescu, un pilot extraordinar si un tip cu mult caracter. Ma bucur foarte mult cum a mers aceasta zi pentru mine” a incheiat Dan Florea, care semneaza cel mai bun rezultat al sau si primele puncte la “Open”.