Emil Ghinea, asaltul cetăţii “Cumidava”

Cu o tradiţie în sporturile de iarnă de peste un secol, în zilele de 16 – 17 iunie a.c., Râşnovul a fost capitala sporturilor cu motor din România. Prezent la turnirul “Trofeul Râşnov”, Emil Ghinea a confirmat debutul de sezon de la Teliu unde s-a clasat pe locul 3 la Grupa H4.

 

Dacă în etapa de sâmbătă a competiţiei Emil Ghinea s-a clasat pe locul 2 al Grupei H4, etapa din ziua următoare s-a aflat sub semnul incertitudinii şi al frământărilor. În a 2-a manşa de antrenamente cronometrate, o planetară a Renault-ului 5 GT Turbo a cedat.

 

Am reuşit să ajung în parcul service. Gustul amar din gură îmi aducea aminte că nu am planetare de rezervă. Zâmbetul copilului meu, al soţiei, ecoul aplauzelor spectatorilor de pe probă mi-a oblojit durerea din suflet. Eram necăjit. Decât să pierd prin abandon, mai bine în duelul roată la roată al zecimilor de secundă,” ne-a mărturisit Emil Ghinea.

Datorită lui Jean Pescaru şi echipei de mecanici acest impediment a fost rezolvat. Emil Ghinea a luat startul în manşa a 2-a de concurs. S-a clasat pe locul 2 nu fără emoţii. Foarte aproape de finalul cursei s-a rupt o altă planetară.

 

O piatră mi s-a luat de pe suflet când am văzut cronometrul în faţa mea. Am luat startul cu gândul că trebuie să termin cursa. Am forţat şi foarte aproape de final s-a rupt planetara. Ultimii metrii ai cursei au fost infernali. Parcă nu mai ajungeam la finiş. Sunt fericit pentru cele două podiumuri obţinute la “Trofeul Râşnov”. Mulţumesc tuturor celor care mă susţin, care sunt alături de mine şi mă încurajează. Mulţumesc spectatorilor pentru atmosfera creată şi  tuturor celor care au făcut sacrificii pentru a participa la acestă competiţie superb,” a menţionat Emil Ghinea.

 

Prezenţa pilotului Emil Ghinea în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă este posibilă datorită: Zorile Store, Dyp Drivers’ Team, Cucor Mangalia, edymaxmotors, hi performance, Corsa hotel Mangalia, Livi -Rel. Trading, Bistro Marina’s Mangalia, Jean Pescaru Racing, inforiviera.ro, Speed Wash Team.