Misiune indeplinita pentru Catalin Cismaru

Pilotul bucurestean Catalin Cismaru venea la Resita din postura de lider detasat al Grupei N, dupa ce si-a trecut in cont trei victorii consecutive, din tot atatea posibile, in sezonul 2012 al Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop. Cu o victorie si un loc secund obtinute la finalul celor doua etape ale Cupei Resita, Catalin isi mentine pozitia intai in clasamentul general al grupei.

 

In perioada 29 iunie – 1 iulie s-au desfasurat etapele V si VI din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2012. Acestea au fost programate pe celebrul traseu de pe Valea Domanului, Cupa Resita fiind inclusa in cadrul manifestarilor ocazionate de sarbatorirea a 140 de ani de la construirea primei locomotive romanesti si a 40 de ani de la infiintarea Muzeului de locomotive cu abur Resita.

 

La finalul etapei a V-a, cea de vineri, Catalin Cismaru a urcat pe treapta intai a podiumului grupei N, consemnand astfel a patra victorie din acest sezon. “A fost o zi frumoasa in care mi-am indeplinit obiectivul. Am ramas placut surprins ca spectatorii au fost prezenti vinerea pe traseu insa, din pacate,  organizatorii nu au reusit sa-i atraga si la festivitatea de premiere.spunea Catalin la finalul zilei. Am avut si o problema la cutia de viteza a masinii, in sensul ca aceasta sarea din treapta a patra dar am ales sa continui asa, urmand sa o schimbam pentru etapa de duminicaa mai adaugat Cismaru.

 

In intervalul dintre cele doua etape ale Cupei Resita, echipa de asistenta tehnica a schimbat cutia de viteze a Mitsubishiului Lancer Evo9 cu una de serie. Duminica, la finalul etapei a VI-a, Catalin a terminat etapa pe locul al doilea al Grupei N, pastrand un avantaj mai mult decat consistent in fata adversarilor sai.

 

Sezonul acesta obiectivul meu este castigarea titlului de campion national al Grupei N iar dupa primele sase etape sunt in grafic. Duminica am fost lipsit de aportul cutiei de viteze cu craboti iar asta s-a simtit. A trebuit sa ma readaptez la cutia de serie, aceasta avand o etajare mai lunga a treptelor. Mansele de antrenament si de concurs nu mi-au fost suficiente pentru a obtine timpul la care ma asteptam dar sunt foarte multumit de rezultat. Le multumesc spectatorilor veniti in numar mult mai mare astazi. Este o senzatie deosebita sa concurezi in fata unei audiente numeroase.” declara Catalin Cismaru la sfarsitul weekendului resitean.

 

Urmatoarele doua etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2012 se vor desfasura la Sinaia, in perioada 27-29 iulie, traseul spre Cota 1400 aflandu-se printre favoritele lui Catalin. El este sustinut in acest sezon de DIGI, DIGI Sport, Romtam Construct, Hotel Miraj Poiana Brasov si Aquasara.