Alex MIREA obtine inca un titlu de campion in 2013

Dupa ce a castigat Cupa Suzuki 2013 alaturi de copilotul sau Dragos DESPINOIU cu o etapa inainte de finalul Campionatului National de Raliuri, Alex MIREA pleca spre Alba Iulia, ultima runda din Campionatul National de Viteza in Coasta, cu obiectivul de a-si mentine sefia clasei H1. Chiar daca si-a incheiat evolutia din cauza unei violente iesiri in decor in ultima mansa de concurs, Alex MIREA a devenit campionul clasei H1 in sezonul 2013.

 

Tinand cont de faptul ca la Alba Motor Challenge, competitie desfasurata weekendul acesta pe traseul de la  Straja, clasa H1 nu s-a constituit datorita unui numar prea mic de concurenti, Alex MIREA a fost „urcat” in lupta masinilor cu motoare de doi litri. Aceeasi neconstituire a clasei a mai insemnat si faptul ca Alex nu mai putea pierde titlul de campion astfel ca pilotul bucurestean a decis sa forteze incepand cu prima urcare de concurs, nemaiavand presiunea rezultatului pe umerii sai.

 

A fost pentru prima data anul acesta cand imi puteam permite sa exagerez fara a risca sa pierd titlul la H1 si am decis sa merg cat pot de tare la aceasta etapa. Feedbackul nu a intarziat sa apara si chiar de la prima mansa de antrenamente m-am clasat pe locul 6 in clasamentul Open, fiind in aceiasi secunda cu masini mult mai potente, lucru de care sunt foarte incantat.explica Alex MIREA.

Alex MIREA@Alba Motor Challenge 2013

Dupa trei manse de antrenamente cronometrate Alex se afla pe locul 9 in clasamentul Open, avand timpi comparabili sau mai buni decat alti piloti care evolueaza pe masini cu tractiune integrala si mult mai performante decat Honda Civic cu motor de 1.6 litri pe care concureaza Alex. Dupa o prima mansa de concurs in care totul a functionat perfect si s-a clasat in top 10 la Open, Alex MIREA a fost obligat sa abandoneze in urma unei iesiri in decor din a doua mansa de concurs, ultima urcare a intrecerii si a sezonului 2013 din Campionatul National de Viteza in Coasta.

 

Desi poate parea un paradox, sunt foarte fericit pentru timpii pe care i-am avut la Alba Motor Challenge si nu pot fi dezamagit de evolutia mea cu atat mai mult cu cat consider ca accidentul de la Alba nu a venit in urma unei greseli de pilotaj. Am mers fara presiune si mi-am permis sa fortez putin mai mult. Din pacate <Bondarul> a avut de suferit si-mi pare rau pentru asta. Vreau sa dedic titlul de campion national al clasei H1 tuturor partenerilor si prietenilor care m-au sustinut in acest sezon si sa le spun un mare MULTUMESC celor care ma incurajeaza neconditionat, etapa de etapa, pe retelele de socializare. a mai spus Alex MIREA, campion la clasa H1 in sezonul 2013 al Campionatului National de Viteza in Coasta.

 

Saptamana aceasta, in perioada 25-26 octombrie, este programat Raliul Harghitei, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri, competitie la care Alex MIREA va lua startul pe un Suzuki Swift Sport alaturi de un copilot cu experienta din CNR, Alexandru POPIDAN, copilotul sau obisnuit Dragos DESPINOIU fiind retinut din nou acasa cu probleme medicale.

 

Mergem la Harghita din postura de castigatori ai Cupei Suzuki in 2013 asa ca avem un blazon de respectat. Desi nu ne mai putem imbunatati rezultatele in celelalte clasamente din campionat, vom merge cu intr-un ritm bun pentru a obtine un rezultat cat mai bun si pentru a ajuta echipa din care facem parte, Bacau Rally Teama mai declarat MIREA.

 

Prezenta echipajului format din Alex MIREA si Dragos DESPINOIU in Campionatul National de Raliuri este posibila in 2013 datorita partenerilor www.sgmarket.rowww.deltaglass.ro, www.superformance.rowww.vbcs.rowww.casa-fiscala.rohttp://www.RCAperoti.ro dar si a catorva prieteni.