Relația dintre Adi Iliescu și Clio II RS s-a maturizat pe Transalpina

Cea de-a doua etapă în noua configurație a CNVCD 2013 s-a desfășurat pe de acum celebrul drum Transalpina, în apropierea stațiunii Rânca. După o cursă frumoasă, presărată cu tot felul de aventuri pentru concurenți, la final toată lumea s-a declarat mulțumită. Inclusiv Adi Iliescu, puștiul de 16 ani care devine o figură din ce în ce mai importantă în naționalul de viteză în coastă.

 Adi Iliescu Ranca 2013

Cel mai tânăr concurent dintre cei 64 de piloți înscriși la start venea după o primă etapă desfășurată la Brașov unde, în ciuda unor probleme ale transmisiei, reușise o clasare foarte bună în clasamentul Open (locul 40 din 93 de concurenți care au luat startul). La Rânca avea să fie a treia “descălecare” la volanului noului automobil de concurs, un Renualt Clio II RS, după cele de la Sinaia (ultima etapă a sezonului 2012) și de la Marele Premiu al Brașovului 2013. Iar acest lucru s-a văzut, prietenia dintre cei doi fiind din ce în ce mai “sudată”.

 

Dacă la Brașov timoneria transmisiei a împiedicat o evoluție mai bună, și implicit o clasare mai sus la general, pentru cursa gorjeană lucrurile au fost puse la punct; setări de finețe au fost efectuate asupra trenului de rulare, în special asupra suspensiei, astfel încât comportarea automobilului avea să fie principalul câștig al weekend-ului. Mulțumit pe deplin de noua configurație, Adi a avut o evoluție foarte apreciată în manșele de antrenamente libere și în cele cronometrate.

 

Un alt aspect experimentat la Rânca a fost cel al evoluției cu un om în dreapta; și nu a fost doar o joacă, pentru că rolul acestuia a fost de navigator. Astfel, Adi ia serios în calcul un viitor pas în carieră către lumea raliurilor. După experimentul pilot/copilot din antrenamentele libere, cele două manșe de concurs propriu-zis de duminică au găsit un Adi Iliescu foarte concentrat, chitit să exploateze eficient trasele ideale ale traseul de puțin peste 5 km de pe Transalpina. Sfârșitul concursului l-a găsit pe poziția a patra a Grupei A, Clasa 2 (la puțin peste două secunde de poziția a treia), și pe un binemeritat loc 33 (din 64) în clasamentul Open. Totodată, Adi s-a dovedit cel mai rapid junior, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.      

 Adi Iliescu portret Ranca 2013

Chiar dacă rezultatul nu mă mulțumește pe deplin, deoarece consider că era loc de mai bine, pot spune că am plecat fericit de la Rânca. Asta pentru că mașina s-a comportat peste așteptările mele, ultimele reglaje pe care le-a suferit punându-și amprenta pozitiv pe comportamentul ei dinamic. Pe această cale vreau să-i mulțumesc lui Mario, cel care-mi setează materialul de concurs, pentru că a făcut o treabă excelentă! Nu-mi rămâne decât ca la următoarele etape să-i răspund cu evoluții și mai convingătoare. Ar fi fost loc de mai bine la grupa A2, dar motorsportul educă piloții să primească și momentele acestea în aceeași manieră în care administrează victoriile. Ca de fiecare dată vreau să le mulțumesc părinților și prietenilor pentru sprijinul necondiționat pe care mi-l oferă! În ceea ce privește experiența de a concura cu navigator, mă declar încântat în perspectiva în care acest lucru se va întâmpla constant în momentul în care voi face pasul și către raliuri.” declara Adi Iliescu. 

 

Următoarea întâlnire cu tânărul pilot bucureștean va avea loc la Teliu, în apropiere de Brașov, cu ocazia celei de-a treia etape a Campionatului Național de viteză în Coastă Dunlop, concurs ce se va desfășura pe durata weekend-ului 8-9 iunie 2013.

 

Credit Foto: Rallyzoom.ro